- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Rekordkísérlet az Antarktiszon

Posted By Nagy Nikoletta On 2011-12-15 @ 11:20 In Adventure | No Comments

A legtöbb embernek egy Antarktiszi expedíció még egészségesen is elképzelhetetlen kihívást jelent – Alan Lock angol kalandor azonban szó szerint vakon vág neki az emberpróbáló túrának. Lockot két társa segíti majd az expedíció során.

November 22-én Alan Lock két társával, Andrew Jensennel és Richard Smith-szel nekivág az Antarktisz jégtábláinak, hogy bebizonyítsa: nem csak egészségesen tudja valóra váltani az álmait. A 32 éves Lock egy betegség következtében veszítette el a látását 8 évvel ezelőtt, ekkor navigátorként dolgozott az angol haditengerészetnél. A betegség miatt le kellett mondania karrierjéről. „Ekkor olvastam olyan emberekről, akik elképesztő dolgokat vittek véghez, és szintén vakok vagy látáskárosultak, mint én” – nyilatkozta.

[1]

Az ő történeteiken felbuzdulva úgy döntött, hogy ő is olyan életet él, amilyet szeretne, és a betegség ellenére véghezviszi a legnehezebb expedíciókat: azzal kezdte, hogy lefutotta a 250 kilométeres, Szaharán keresztülvágó Marathon des Sables-t, és átszelte az Atlanti-óceánt. Mindkettővel rekordot állított fel. Ha az antarktiszi expedíció sikerül, azzal is olyat visz véghez, amit vak ember még soha.

Társai, Andrew Jensen és Richard Smith szintén vérbeli kalandorok: Jensen amerikai katonaveterán, aki Afganisztánban is szolgált, és 160 kilométeres maratonokat fut le, csupán hobbiból, Smith pedig Svájcban teljesítette az Iron Man emberpróbáló feladatait.

Lock és társai rosszabb körülményekre készülnek, mint amilyenek az Antarktiszon várnak rájuk, így könnyebb lesz elviselniük a zord időjárást és az elszigeteltséget az expedíción. Jensen és Smith nem aggódnak barátjukért: „Biztosan minden rendben lesz, Alan egy kemény fickó” – mondja Jensen.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2011/12/15/rekordkiserlet-az-antarktiszon/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2011/12/alan-mtblanc.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.