Többet nem hagyod el a mobilodat

Ha veled is előfordult már, hogy hazaérve pánikszerűen kutattál a mobilod után, hogy aztán kiderüljön: elhagytad valahol, akkor az Audiovox új kütyüjét neked találták ki. Most ugyanis a telefonod utánad kiabál, ha otthagyod valahol.

A CES-en (Consumer Electronics Show, Fogyasztói Elektronikus Kiállítás) nemrég jelentették be az Audiovox új fejlesztését, amely Bluetooth segítségével nyomon tudja követni, ha elhagytad a telefonod.

A LRK103 RF Proximeter rádióhullámok segítségével észleli azt, ha a telefonod túl messze került tőled. Beállíthatod, hogy hány méter távolságban riasszon (10 métertől egészen 35 méterig terjedő skálán mozoghatsz). Ha ezen az értéken kívülre érsz, a riasztó megszólal, te pedig rögtön tudod, hogy valahol elhagytad a mobilodat.

A másik két modell, az LBT 805 and LBT 505 rádióhullám helyett Bluetooth segítségével működik. Az LBT805 rezeg és riaszt, ha a megengedett távolságon kívülre érsz, az LBT 505 pedig „csupán” rezegni kezd. Mindhárom modell újratölthető elemekkel működik.

A hasznos kütyüket 30 és 60 dollár közötti áron lehet majd megvenni, amely csekélységnek tűnik ahhoz képest, hogy mennyibe kerül az elhagyott telefon helyett egy újat vásárolni.

Discovery News