- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Többet nem hagyod el a mobilodat

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-01-13 @ 15:22 In Készülj fel!,Tech | No Comments

Ha veled is előfordult már, hogy hazaérve pánikszerűen kutattál a mobilod után, hogy aztán kiderüljön: elhagytad valahol, akkor az Audiovox új kütyüjét neked találták ki. Most ugyanis a telefonod utánad kiabál, ha otthagyod valahol.

A CES-en (Consumer Electronics Show, Fogyasztói Elektronikus Kiállítás) nemrég jelentették be az Audiovox új fejlesztését, amely Bluetooth segítségével nyomon tudja követni, ha elhagytad a telefonod.

A LRK103 RF Proximeter rádióhullámok segítségével észleli azt, ha a telefonod túl messze került tőled. Beállíthatod, hogy hány méter távolságban riasszon (10 métertől egészen 35 méterig terjedő skálán mozoghatsz). Ha ezen az értéken kívülre érsz, a riasztó megszólal, te pedig rögtön tudod, hogy valahol elhagytad a mobilodat.

[1]

A másik két modell, az LBT 805 and LBT 505 rádióhullám helyett Bluetooth segítségével működik. Az LBT805 rezeg és riaszt, ha a megengedett távolságon kívülre érsz, az LBT 505 pedig „csupán” rezegni kezd. Mindhárom modell újratölthető elemekkel működik.

A hasznos kütyüket 30 és 60 dollár közötti áron lehet majd megvenni, amely csekélységnek tűnik ahhoz képest, hogy mennyibe kerül az elhagyott telefon helyett egy újat vásárolni.

Discovery News


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/01/13/tobbet-nem-hagyod-el-a-mobilodat/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/01/Twitter_on_Phone.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.