Különleges Titanic-kiállítás nyílik az Államokban

A connecticuti Mystic Aquarium Ocean Exploration Centerében nyitja meg a Titanic roncsainak felfedezője, Bob Ballard különleges Titanic-kiállítását. A tárlatot az óceánjáró elsüllyedésének 100. évfordulójától, április 12-étől lehet megtekinteni.

A legendás óceánjáró, a Titanic roncsainak felfedezője, Bob Ballard és a Disney volt kreatívja, Tim Delaney együtt tervezték meg a nagyszabású Titanic-kiállítást, amely a connecticuti Mystic Aquarium’s Ocean Exploration Centerben nyitja meg kapuit. A Titanic –12,450 lábmélyen nevű tárlatot a hajó elsüllyedésének 100. évfordulóján, 2012. április 12-én teszik nyilvánossá.

A Sea Research Foundation (Tengeri Kutatói Alapítvány) elnöke, Dr. Stephen Coan szerint a kiállítás azért lesz egyedülálló, mert „nagyon jó lehetőség az, hogy a közönség annak az embernek a szemén keresztül ismerheti meg a hajót, aki rálelt a roncsra, ráadásul mindezt egy világhírű kiállítás-rendező szakember segítségével hívják életre”.

„A Titanic elsüllyedése a múlt század egyik legnagyobb drámai eseménye volt” – nyilatkozta Ballard. –„Minden lenyűgöző vele kapcsolatban: az építése, a nagysága, az utasai, az elsüllyedése, a legendája. Hiszem, hogy az én izgalmas felfedezésem élménye átruházható a jövő felfedezőire és kalandoraira. Erről szól a Titanic -12,450 lábmélyen kiállítás.”