New York miniguide

Úgy tűnik, New Yorkról már mindenki minden tud. Mi azonban adunk neked néhány gyakorlati tippet ahhoz, hogy mit, hol és hogyan keress, ha a Nagy Almába utazol.

Turistainformáció: Ha bármilyen problémád vagy kérdésed akad, a NYC&Company, a The New York Convention & Visitors Bureau működtette Látogatói Információs Központban ingyenesen tájékozódhatsz bármivel kapcsolatban.

New York-i napilapok: Talán az egész napilappiacon az egyik legnívósabb újság a New York Times, amelyet nem csak New Yorkban, de az egész világon rengetegen olvassák. A bulvármagazinok között a New York Daily jár az élen, de a helyiek előszeretettel olvassák az ingyenes hetilapot, a Village Voice-t is.

Műsorfüzetek: A pénteki New York Times művészeti rovata a legmegbízhatóbb programajánló az egész városban. Tájékozódhatsz még a New Yorker és a New York Magazine erre vonatkozó oldalairól is.

Múzeumkalauz: A városban kapható egy negyedéves kiadás Museums in New York címmel, amely a legnagyobb múzeumok és képgalériák tárlatait foglalja össze. Ez minden újságosnál kapható.

Borravaló: New Yorkban legalább 15%-os borravaló dukál éttermekben, taxiban, fodrásznál és hasonló, szolgáltatásalapú helyeken. A szállodai londinerek csomagonként egy dollárt kapnak általában, valamint a bárokban is minden ital után egy dollár borravalót szokás adni.

Adók: A New York-i kiadásaid kiszámításánál ne feledkezz meg az adókról sem: vásárláskor 8,625% az áfa, a szállodai számla összegét 17,845 százalékkal emeli az adó, és még külön 2 dollárt számítanak fel éjszakánként a szobákért.

Big Apple Greeters: A Big Apple Greeter nonprofit szervezet, önkéntes idegenvezetők kisebb csoportokat visznek 2-4 órás városnézésekre a látogatók által választott városrészekbe, vagy egy bennfentes szemével mutatják be a várost.

Forrás: Top10 New York