Webkamera előtt születtek a bocsok

Vasárnap több ezer ember kísérhette figyelemmel, ahogy Jewel, a feketemedve életet ad kölykeinek a minnesotai Ely közelében. Kövesd nyomon Te is a medvecsalád életét!

Vasárnap, helyi idő szerint fél nyolckor Jewel, a vad feketemedve két utódot hozott a világra. A Wildlife Research Institute (Vadvilág Kutatóintézet) szerint több ezer ember kísérte figyelemmel a bocsok születését. A három éves Jewel (akinek neve ékszert jelent) valószínűleg egy harmadik kölyköt is a világra hozott, ez azonban nem látszott jól a kamerán, így nem lehet biztosan kijelenteni.

Az anyamedve minden bocsot barátságos morgással köszöntött, és sokkal aktívabb volt, mint azt eddig megszokták tőle. Amikor a kölykök csendben voltak, Jewel is elhallgatott, de amint ismét kinyitották a szájukat, az anyamedve „beszélt” hozzájuk.

„Nagyon védelmező velük szemben, és sokkal többet ’beszél’ hozzájuk, mint egy átlagos anyabocs szokott a kölykeihez” – írja Janet Dalton koordinátor a WRI honlapján. –„Csodálatos volt figyelemmel kísérni az eseményeket, nagyon szerencsések vagyunk.”

A medvecsalád életét ide kattintva tudjátok nyomon követni!

Ezen az oldalon további medvekolóniákat figyelő webkamerákat találhattok.

Forrás: http://www.bearstudy.org

Fotó:LA Times