Ajándékozz csótányt Valentin-napra!

A Bronxi Állatkert finoman szólva is érdekes Valentin-napi ajándékötletet ad látogatóinak: lepd meg kedvesedet egy sziszegő csótánnyal, és ajándékba kapsz hozzá néhány csótány formájú csokoládét. Romantikus elképzelés, nem igaz?

Az elképzelés az Államokban talán nem is annyira extrém: a madagaszkári bütykös csótány, más néven sziszegő csótány (Gromphadorrhina portentosa) meglepő módon kedvelt háziállatnak számít, mivel szívós, szelíd, nem kell vele sokat foglalkozni, és a „jég hátán is megél”. Növényevő, kedvenc csemegéi a gyümölcsök, tartása pedig rendkívül egyszerű. Átlagosan két évig él. A világ legnagyobb csótánya becenevét azért kapta, mert vészhelyzetben sziszegő hangot hallat: ilyenkor testét hirtelen összepréseli, és a légcsőből kiáramló levegő súrlódása kelti a hangot. A hímek látványos párharcot is vívhatnak egymással: ekkor bütykeikkel lökdösik egymást és szakadatlanul hallatják sziszegő hangjukat.

Bármennyire ideális háziállatok is, sokunknak azonban még mindig nem tartoznak a kedvenceink közé. A Wildlife Conservation Society Bronxi Állatkertje azonban most exkluzív Valentin-napi ajánlattal kedveskedik vendégeinek: egy jelképes összegért kedvesükről csótányt nevezhetnek el, amelyet gyakorlatilag így örökbe is fogadnak. A romantikus csomag tartalma még néhány csótány alakú csokoládé is, hogy az immár csótánnyal gazdagodott kedves valami kézzelfoghatót is kapjon a nagy napon.

A Bronxi Állatkert tavaly vezette be ezt a különleges Valentin-napi ajánlatot, amelynek nagy sikere lett: több ezer reménytelenül romantikus férfi és nő nevezett el csótányt a kedveséről, a volt kedveséről, néhány esetben anyósáról. A Valentin-napi csomag tartalmaz egy színes, kreatív e-mail értesítőt is, amely biztosítja a megajándékozottat arról, hogy bogarat neveztek el az ő tiszteletére. A csokicsótány már csak idei újítás.

Egy csótány ára 10 dollár, 25 dollárért pedig megkaphatod a különleges csokicsótányt is.

Látogass el erre a speciális Valentin-napi oldalra, és nevezz el egy csótányt kedvesedről, a kedvenc kollégádról, szeretett főnöködről, vagy bárkiről, akit meg szeretnél ajándékozni Bálint-napon.

Forrás és képek: WCS