- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Dubaj növekedése az űrből is látszik

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-01-25 @ 16:35 In Föld | No Comments

A NASA összeállította a Dubajról készült űrfotóit 2000-től 2011-ig – a képeken tökéletesen végigkövethetjük a világváros növekedését a mesterséges szigetek megjelenésével együtt.

Az Egyesült Arab Emírségekben található világváros, Dubaj ijesztően gyorsan fejlődik. Hogy a területi lehetőségeket kibővíthessék, mesterséges szigeteket kezdtek létrehozni a Perzsa-öböl partjai mentén. A NASA képein a mesterséges szigetek különleges alakzatai jól látszanak – ahogy a város szárazföldi terjeszkedése is.

A hamis színű képeken a növényzetet vörössel, a földet barnával, a vizet sötétkékkel, az épületeket és a mesterséges helyeket világoskékkel vagy szürkével jelölik. A fotók a 2000-2011-ig tartó időszakot dokumentálják.

[1]

Az első képet 2000 novemberében készítette a NASA, ahol már látszanak a szigetek építésének előkészületei. Aztán 2002 februárjában már magukat a szigeteket is megfigyelhetjük, majd utána folyamatosan tanúi lehetünk terjeszkedésüknek.

A szárazföldön is hasonló növekedést figyelhetünk meg, 2011-re fokozatosan kiterjedt úthálózat és infrastruktúra születik a világ egyik legmodernebb városában.

A Dubaj fejlődését bemutató képgalériáért kattints ide! [2]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/01/25/dubaj-novekedese-az-urbol-is-latszik/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/01/dubai_20001111.jpg

[2] A Dubaj fejlődését bemutató képgalériáért kattints ide!: http://explorerworld.hu/foto/dubaj-novekedese-az-urbol-is-latszik/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.