Magyarország legszebb túraútvonalai

Napjainkban újból feléledt a gyalogtúrák hagyománya, és a hazai táj szépségeire kíváncsi túrázóknak számos élményt tartogatnak hegységeink. A cél most már nem csupán másfél millió lépés megtétele Magyarországon, hanem az igazi egzotikumok, a valóban páratlan hegyi terepek megtalálása.

Akár szervezett túrán veszünk részt, akár saját magunk tervezzük meg az útvonalat, számos kalandos, gyönyörű út vár ránk hazánkban. E könyv hasznos útmutatót nyújt ahhoz, hogy magunk válasszuk ki a nekünk, családunknak, barátainknak leginkább megfelelő túrát, felkészüljünk a várható eseményekre, veszélyekre és lehetőségekre.

A hazánk 17 hegyvidékét bemutató túraútvonalak összeállításával az volt a célunk, hogy ezek segítségével mindenki a legátfogóbb képet kapja a bejárt vonulatról. Kézikönyvünk egyben segíti az otthoni felkészülést és terepen is jól használható. Könyvünk minden javasolt útvonalat külön térképen is ábrázol, a változó nehézségű túrák adatait minden egyes esetben táblázat foglalja össze. S hogy hegyvidékeink bejárásához még teljesebb legyen a háttér – a gazdag képanyagon túl –, a szükséges felszerelésekről, a magyar túratörténetről és különleges, hosszú távú túraútvonalakról is szól egy-egy összefoglaló fejezet.