Ötégtáj Lombfalu – “Mint a mókus fenn a fán”

Gyerekként ki ne épített volna eltűnni a világ elől bunkert, mászott volna fára? Gondolom valamennyiünknek van hasonló élményünk… és milyen jó alkalmanként, már a gondtalan gyermekkort magunk mögött tudva, olykor egy kis időre mégis visszaváltozni kiskölyökké… Öko is, különleges is és hazai is!!! Az Ötégtáj Lombfalu 6-12 méter magasságban a fák lombkoronájában kialakított faházaival az igazi kölyökkori lelkesedést képes visszahozni olyan helyen, ahol „a természet van otthon és mindenki más vendég”… Egy újabb nem mindennapi világ  a Börzsöny szívében…

http://explorerworld.hu/2012/02/21/okoszallok-a-vilag-korul-kulonleges-vilag-az-erdo-melyen/

 

Kismarostól 5 kilométerre, ahol a csend és a természet az úr, a lombkoronák világában 6 különböző fantázianevű faház, jógaház és tágas közösségi tér,750 méter hosszú, 6-12 métermagasan futó hídrendszer összeköttetéssel várja az elvonulni, kikapcsolódni, extrém élményre vágyó kalandorokat.

 

Az erdő mélyén kialakított szállás a hazai ökoturizmus, környezettudatosság méltó példája: a természet megóvása mindenekelőtt a fő szempont. A szálláshely csak gyalogosan megközelíthető, a fák formájához idomuló faházak építésekor egyetlen csavart, szöget nem használtak, hanem speciális szorítórendszeres megoldással épültek a magasba, természetes és újrahasznosítható anyagok felhasználásával. Az energiát környezetbarát és alternatív forrásokból szerzik: elektromos áramot a napból, míg fürdővizet az esőböl nyernek. Itt a ház valóban él és lélegzik.

 

Nincs zaj, nincs forgalom, nincs stressz. Az utóbbival érkezőknek a teljes kikapcsolódásra és a környezettel való tökéletes harmónia létrejöttéhez nyaranként speciális jóga és tai chi táborokat szerveznek. Itt valóban lehetőségünk van a földtől elrugaszkodni, hiszen a meditációs, rekreációs alapú programok szintén a fák lombkoronái között zajlanak. A szálláshely egyéb szolgáltatásai közé tartozik a friss limonádé és a legmagasabb higiéniai és minőségi elvárásoknak megfelelő háromszori étkezés biztosítása. Itt könnyedén magunk mögött hagyhatjuk a város zaját, jócskán visszavehetünk a hétköznapok diktálta maximális sebességből, ha gondunk van, azt elfeledhetjük és nem marad más hátra, minthogy csak átadjuk magunkat a béke és nyuginak és hagyjuk, hogy a természet befogadjon bennünket az otthonába.

 Bővebb infó: http://otegtaj.com/ ; www.treehousevillage.hu