- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Ökoszállók a világ körül – Két éj a tengerfenéken

Posted By Van Hyfte Zsóka Kata On 2012-03-19 @ 09:49 In Öko | No Comments

Valószínűleg Kronosz és Rhea fia, a tengerek dühöngő istensége, Poszeidón is örömét lelné a Fidzsi-szigetekhez tartozó trópusi Katafanga atollnál 12 méteres mélységben kialakított tenger alatti luxushotel komplexumban, ahol a fényűzően berendezett lakosztályokhoz tartozó akvárium maga a tenger.

L. Bruce Jones, a négy vállalatból álló U.S. Submarine Group elnöke szeret álmodozni, majd a szürke hétköznapok során meg is valósítja őket. Nem rég a Föld legmélyebb pontja, a Marina-árokba történő merülési terve során is olvashattunk róla itt [1], a The Explorer Word honlapján.

[2]

A luxushotel egy szobája

Jones fő tevékenysége, hobbija és hírneve a luxus magán tengeralattjárók készítéséhez és értékesítéséhez kapcsolódik, de ahogy vallja, a világhírű Jacques-Yves Cousteau tengerkutató az 1960-as években tett ún. tenger alatti házkísérletei ihlették új álma létrehozásában, a világ első tenger fenekén kialakított luxus szálloda megvalósításában.

A 12 méteres mélységben felépített különleges tengeralatti szálloda 24 lakosztályába búvárfelszerelés nélkül, akár kisestélyiben, száraz lábbal, lifttel lehet lejutni. A tengerfenéken oszlopokra épített és a szálloda alapvázhoz vízhatlan zsiliprendszerrel kapcsolódó 51 m2-es luxus szobák fal és tető részét egy áttetsző akril panoráma ablak képezi, mely lehetővé teszi a tenger alatti élővilág, a megvilágított korallszirtek könnyed élvezetét, mert mi sem természetesebb, mint az ágyban elnyúlva vagy akár a lakosztály jacuzzijából végignézni, ahogy a szoba körül keringő vadászó cápa a keringő végső akkordjaként lecsap az áldozatára.

[3]

Az exkluzív víz alatti komplexum étteremmel, bárral, társalgóval, különleges spa szolgáltatásokat nyújtó részleggel, könyvtárral és egy nem mindennapi fogadalomtételhez esküvői kápolnával is felszerelt.

Nem hétköznapi világ, nem hétköznapi árakkal: a két éjszakát a tengerfenéken kialakított luxus lakosztályban és 4 éjszakát a 24 vízfelszínre épült luxus bungaló vagy szintén 24 szárazföldi villák egyikében, valamint olyan programlehetőségekkel kombinálva, mint például bortanfolyam, könnyűbúvárkodás és tengeralattjárós expedíciós csomag ára fejenként 15.000 amerikai dollárba, körülbelül 3 millió forintba kerül.

[4]

Persze felmerül a kérdés, hogy mennyire is öko a Poseidon Undersea Resort… az építésnél és az üzemeltetés kialakításánál a környezetre gyakorolt negatív hatások kerülése volt a fő szempont. A környezeti szemléletformálásra, tanításra, kutatómunkák biztosítására különböző korallzátony védelmi projekteket hoztak létre, a zátonyok fennmaradásáért és a korallok szaporodásának elősegítésére létrehoztak egy korallneveldét is.

Bővebb információért kattintsatok ide! [5]

Kapcsolódó cikkeink: 
Ökoszállók a világ körül – Vezíreink nyomában [6]
Ötegtáj lombfalu [7]
Ökoszállók a világ körül – Jég veled!
Új módszerrel védenék meg a tengerek élővilágát [8]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/03/19/okoszallok-a-vilag-korul-ket-ej-a-tengerfeneken/

URLs in this post:

[1] olvashattunk róla itt: http://explorerworld.hu/2011/12/15/ujra-lemerulnek-a-mariana-arokba/

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/03/P2.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/03/fcff0c2c74ea.jpg

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/03/poseidon-underwater-hotel-fiji-room.jpg

[5] Bővebb információért kattintsatok ide!: https://www.explorerworld.huwww.poseidonresorts.com

[6] Ökoszállók a világ körül – Vezíreink nyomában: http://explorerworld.hu/2012/03/09/vezireink-nyomaban-jurtaba-magyar/

[7] Ötegtáj lombfalu: http://explorerworld.hu/2012/03/06/oregtaj-lombfalu-mint-a-mokus-fenn-a-fan/

[8] Új módszerrel védenék meg a tengerek élővilágát: http://explorerworld.hu/2012/02/23/uj-modszerrel-vedenek-meg-a-tengerek-elovilagat/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.