Mentsük meg a delfineket!

A Salamon-szigetek kormánya tavaly szeptemberben ígéretet tett arra, hogy megtiltja a palackorrú delfinek elfogását és exportálását – mindeddig azonban nem tartották be szavukat. Egy petíció aláírásával Ti is tehettek azért, hogy az intézkedés életbe lépjen.

A Salamon-szigetek körüli vizekből évente több száz delfint fognak el és exportálnak külföldre. Ezek a delfinek, noha nem húsukért vagy bőrükért vásárolják őket, halálra vannak ítélve – idegen vizekbe, legtöbbször akváriumokba kerülnek, ahol a hirtelen környezetváltozás és stressz miatt hamarosan elpusztulnak. A legtöbb delfin azonban már az utazás során elpusztul.

A Salamon-szigetek kormánya tavaly szeptemberben ígéretet tett arra, hogy megtiltja a delfinexportot az egész országban. Azóta azonban semmiféle intézkedést nem tett afelé, hogy ezt be is tartsa – a delfinkereskedelem ugyanúgy folyik az országban.

A Care2 petíciós oldalon aláírásgyűjtés indult azért, hogy a Salamon-szigetek kormánya valóra váltsa ígéretét, és megszüntesse a delfinkereskedelmet. A szigeteket egyébként a CITES (Convention on International Trade in Endangered Species, Veszélyeztetett Fajok Kereskedelméről Szóló Egyezmény) is támadja – hivatalos követelése, hogy a salamon-szigeteki delfinexportot évi maximum 10 állatra korlátozzák.

Ha Te is szeretnél segíteni a Salamon-szigeteki delfineken, akkor kattints ide, és írd alá a petíciót!

Kapcsolódó cikkek:
“Hippi” szellemiségű delfinközösséget fedeztek fel
A delfinek üdvözlik egymást találkozásaik alkalmával
A Sea Shepherd küzdelme a delfinekért