Zsiráf született a Fővárosi Állatkertben

Ismét zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így most két “apróság” is cseperedik a budapesti zsiráfoknál.

Hat héttel az előző zsiráf megszületése után Ingrid, a csapat másik nősténye is világra hozott egy életerős utódot. Az újszülött nőstény zsiráf körülbelül 168 centiméteres fejbúbmagassággal született.

Az anyaállatnak ez az első borja, és ehhez mérten kissé zavarban is van. A gondozók így kénytelenek voltak letakarni azt az ablakot, amelyen keresztül az érdeklődők betekinthettek a “szülőszobába”, mert máskülönben az anya nem szoptatná rendesen a kicsit. Amint a kicsi megerősödik, a nagyközönség is láthatja majd.


A Fővárosi Állat- és Növénykert az elmúlt években olyan zsiráfállományt igyekezett kialakítani, amelyben három nőstény és egy hím alkotja a tenyészállományt. Ez lehetővé teszi, hogy rendszeresen, minden évben szülessenek zsiráfok. Ennek érdekében a már korábban itt élő, Santana nevű nőstény mellé 2004 őszén fiatal hímet szereztek be, 2008-ban pedig – a zsiráfok jelenlegi, a korábbinál nagyobb befogadóképességű férőhelyének elkészülte után – két fiatal nőstény is érkezett a prágai állatkertből. Jonas és Santana frigyéből eddig két utód született, a fiatalabb, prágai születésű nőstények azonban csak a közelmúltban érték el az ivarérettséget. Az intézmény történetében eddig összesen 27 zsiráfborjú született, 1985-ben és 2002-ben pedig két-két zsiráf is napvilágot látott.

Forrás: MTI