Az óceán és a szárazföld határán

Új trekking útvonalat nyitnak decemberben Chilében, a Karukinka Nemzeti Park területén. A Wildlife Conservation Society és a chilei kormány által kialakított útvonal összeköti a csodálatos szárazföldi és a gyönyörű óceáni élményt.

Chile egyik leggyönyörűbb környékén, a Karukinka Nemzeti Parkon húzódik végig a decemberben avatandó, a Wildlife Conservation Society által támogatott legújabb chilei trekking útvonal. A túraút mind felvidékeken és tengerparti területeken végigvezet, így mind a hegyvidékek, mind az óceánok szerelmeseinek ideális útvonalat jelenthet.

A túraútnak otthont adó 294,999 hektáros természetvédelmi terület a chliei Tierra del Fuego szigeten található. A szigeten eddig 64 kilométernyi túraútvonal húzódik mintegy 64 kilométeres bicikliúttal, a WCS és a chilei kormány azonban még ennél is vonzóbbá szeretné tenni a tájat az ökoturizmus számára. A34 kilométerhosszú útvonal az első, amely a turistákat a sziget partjára vezeti – a tengeri madarak, pingvinek és elefántfókák otthonába.

„Karukinka lehetőséget kínál a chileieknek és a világ többi részén élőknek, hogy megértsék a természetet” – nyilatkozta Dr. Steven Sanderson, a WCS elnöke. –„Kevés hely van a Földön, ahol az emberek valóban úgy érezhetik, hogy az érintetlen természet veszi őket körül. Reméljük, hogy Karukinka egy ilyen desztináció lesz, és a környék Latin-Amerika következő ökoturisztikai központjává válik.”

A WCS expedíciót is indít a túraútvonalon április 12-18-ig. A kutatóút során mind szárazföldi, mind tengeri megfigyeléseket is végezni fognak a természetvédelmi szervezet tagjai. Szárazföldön a Vikunya terület hegységeit és fennsíkjait fogják felfedezni, így például aLa Paciencia-völgybenaz Andok magasulatait, Lago Deseado és Lago Despreciado körzeteiben pedig a tőzeglápok területén haladnak majd át. A tengeren a Forrest (Erdő) hajóval meglátogatják a Jackson-öbölt, a Parry fjordot, az Albatros-szigetet és aLa Paciencia-és Puerto Arturo-öblöket. Expedíciójukat a chilei Cristian Donoso fogja vezetni.

Forrás: WCS
Fotó: Mision Latino Americana 

Kapcsolódó cikkek:
Az Elveszett Világ ördöge és angyala
Magyarország legszebb túraútvonalai
Biciklin a világ körül