Ahogy a NASA látja a világot

A Föld napja alkalmából a NASA összeállított egy különleges képgalériát legszebb és legérdekesebb fotóiból. A galériában csodálatos képek kaptak helyet Földünkről, az elmúlt évek nagy környezeti katasztrófáiról vagy éppen az űrtörténelem legnagyobb pillanatairól.

A NASA ezen képe például a Nemzetközi Űrállomásról készült, az Expedition 30 csapat tagjai kattintották.  Az ablakokon keresztül Törökországot láthatjuk, középpontban az Eğirdir tavával.

A NASA, vagyis az  Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala 1958 óta működik, jelenleg a világ legnagyobb űrkutatással foglalkozó szervezete. Űrszondái meghódították az egész Naprendszert, az összes nagybolygót és számos holdjukat megközelítették, leszálltak a Marson, behatoltak a Vénusz és a Jupiter légkörébe. Az elkövetkező évtizedekre szóló stratégiai tervben a bolygókutatás és az űrcsillagászat területén megkezdett programok kiegészülnek a Naprendszeren kívüli bolygók és a földönkívüli élet nyomainak felfedezésére irányuló erőfeszítésekkel.

A NASA Föld napjára készített képgalériájából itt láthattok ízelítőt.

Kapcsolódó cikkek:
Káprázatos éjszakai fotók Földünkről
Elefánt a Marson
Hupikék törpikék lennénk a Vénuszon
Magyar megoldás geomágneses viharok ellen