Következő állomás: a Csendes-óceán

A brit kalandornő, Sarah Outen egyáltalán nem számít kezdőnek, ha kalandról van szó. Ezúttal az eurázsiai biciklitúrája után ismét hajóra száll, és az Indiai-óceán után meghódítja a Csendes-óceánt is.

Outen korábban átbiciklizte már Európát és Ázsiát is, és a hajózás sem ismeretlen számára, mivel apja halála után, 6 évvel ezelőtt átkelt az Indiai-óceánon – egyedül. Ezzel ő lett az első nő, aki motoros támogatás nélkül véghezvitte a vállalkozást. A 26 éves kalandornő most a Csendes-óceán átszelésére vállalkozott: ezen a héten indul útnak egy kis japán kikötővárosból, hogy aztán hat-hét hónap múlva Kanadában kössön ki.

A mostani expedíció a nagyszabású London2London vállalkozás része: Outen azt tervezi, hogy csakis emberi erővel hajtott járművekkel, azaz biciklivel és kajakkal megkerüli a földet. A kalandornő 2011. április 1-jén indult el Londonból.

Természetesen a Gulliver névre keresztelt,22 lábhosszú, két kabinos evezős hajót sem támogatja majd semmilyen motoros segítség. „Én vagyok a motor” – nyilatkozta Outen. A kalandornő a hajóút után sem pihen azonban: ahogy a 4500 tengeri mérföldes út végén partra száll, biciklivel rögtön nekivág Észak-Amerikának, hogy eljusson a keleti partra.

Outen legnagyobb célja kalandjaival az, hogy inspiráljon másokat – leginkább a fiatalabb generációt –, hogy ők is elinduljanak a saját kalandjukra.

Forrás: AFP

Kapcsolódó cikkek:
Rekordot döntött két ausztrál férfi 
A három óceánt megjárt tinédzser
A magyar Afrika-kerülő expedíció