Ismét megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtési akciót

Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

A június 2-án 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében – jelentette be az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót – mondta a miniszter.

A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni – közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban.

Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt – mondta el Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Forrás: MTI