Ökoturisztikai kiállítás Annafürdőn

Ökoturisztikai kiállítást rendez a hét végén a Gyulaj Zrt. Lengyel-Annafürdőn, ahol a Dél-Dunántúl erdei iskolái is bemutatják turisztikai kínálatukat.

Az erdészeti társaság az annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központban ötödik alkalommal rendezi meg a régió erdei és erdészeti iskoláinak nyílt napját, amelyre szombaton elsősorban környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusokat, szabadidő-szervezőket várnak, vasárnap az ökoturizmus iránt érdeklődőket és utazásszervezőket fogadnak.

A nyílt napon a házigazdák mellett a pörbölyi, a sasréti, az árpádtetői, a sziágyi, illetve a somogyszobi erdei iskola mutatkozik be standokon. A Gyulaj Zrt. több – gyalogos és lovaskocsis – túrát kínál a résztvevőknek, amelyeken megismertetik őket Annafürdő növény- és állatvilágával, illetve a lengyeli Apponyi-kastéllyal.

A program keretében kerékpáros túrát szerveznek a szentkúti ökoházhoz; a Gyulaj Zrt. európai uniós támogatással felújított, skanzenjellegű épülete a hagyományos vályogépítkezési módot és a korszerű zöld technológiák – napelem, szélerőgép – alkalmazását ötvözi, a helyszínen régi magyar háziállatokkal és gyümölcsfajtákkal is megismerkedhetnek a kirándulók.

Gál László, a társaság erdőművelési és közjóléti ágazatvezetője elmondta: a nyílt napon résztvevő erdészeti erdei iskolákban évente összesen ötvenezer diák fordul meg. Az iskolák többségében minősített pedagógiai program alapján foglalkoznak a gyerekekkel, az annafürdői és a sziágyi erdei iskolát már korábban, a mecseki létesítményt pedig jelenleg európai uniós forrásból fejlesztik – tette hozzá a szakember.

Forrás: MTIFőkép:  elbiferrum.blogspot.com

Kapcsolódó cikkek:
Ausztria – a természettel összhangban
Ökoszállók a világ körül – Ökoállatságok
Ökoszállók a világ körül – Két éj a tengerfenéken
Bodóország bioházai