Brigitte Bardot átvenné Paul Watson helyét a börtönben

A megrögzött környezet- és természetvédő színésznő számos Sea Shepherd-akcióban részt vett már, most pedig átvenné Paul Watson helyét a börtönben, mivel bűntársának vallja magát.

A gesztust Bardot egy közleményében tette meg, amelyben azt is bevallotta, hogy ha a kapitányt letartóztatják, ő is bűnös, hiszen számos akcióban vett részt a radikális környezetvédő Sea Shepherddel. „Felháborító, hogy [Paul Watson] börtönbe került, felajánlom, hogy átveszem a helyét, mivel így én is bűnösnek vallom magam” – olvasható a közleményben.

Paul Watsont Frankfurtban fogta el a német rendőrség, amikor éppen átutazóban volt Németországban, és Franciaország felé tartott. A kapitány ellen a Costa Rica-i kormány adott ki elfogatóparancsot egy 2002-es, a Sea Shepherd kegyetlen helyi cápahalászok ellen fellépő akciója miatt.

„Mindig támogattam Paul Watsont, olyan, mintha a bátyám lenne” – olvasható Bardot közleményében. A visszavonult francia színésznőről még a Sea Shepherd egyik katamaránját is elnevezték 2011-ben.

Bardot megrögzött környezet- és állatvédő, kampányolt már a japán bálnavadászat, a New Jersey-i medvevadászat, a svédországi farkasvadászat és a dán delfingyilkolás ellen is.

Forrás: The Telegraph

Kapcsolódó cikkek:
A Sea Shepherd kapitánya rács mögött
A Sea Shepherd a delfinekért
Veszélyben a Sea Shepherd zászlóshajója