Környezetvédelmi kisfilmes pályázat indul

Három civil szervezet Green-Go elnevezéssel idén is nemzetközi rövidfilmversenyt hirdet fiataloknak három témakörben a csütörtöki környezetvédelmi világnap alkalmából.

A pályamunkákat november 5-ig lehet benyújtani.

Három – aktuális témát érintő – kategóriában várják a rövidfilmeket. Az elsőben a megújuló energiával foglalkozó alkotásokkal lehet pályázni, a másodikban – figyelembe véve az Európai Unió 20 éves élőhelyvédelmi irányelvét – Európa természeti kincseinek megőrzése a téma, a harmadik kategóriában pedig a kulturális és a természeti sokszínűség közötti kapcsolatról és annak megőrzéséről szóló alkotásokkal jelentkezhetnek az érdeklődők.

A Greenpeace, a CEEweb és a Diverziti Egyesület már másodszor hirdeti meg Magyarországon a Green-Go rövidfilmversenyt és fesztivált. Céljuk, hogy az aktív és a kreatív fiatalok Európa-szerte saját értékeiken, kifejezésmódjukon keresztül mutassák be, hogy milyennek látják a legégetőbb aktuális környezeti és természetvédelmi problémákat.

A díjnyertes alkotásokat a december elején megtartandó fesztiválon a Toldi moziban mutatják be. Mindhárom kategóriából egyetlen rövidfilm nyer, amely pénzjutalomban részesül. A zsűriben két filmesztéta, a szervező civil szervezetek képviselői és filmes szakemberek foglalnak helyet. A közönség által legjobbnak ítélt rövidfilmre november 5-től a greengofest.eu oldalon lehet szavazni, és azt az alkotást is levetítik a Toldi moziban.

A pályázatokat ide kattintva tölthetitek fel.

Kapcsolódó cikkek:
Az átlátszó napelem valósággá válik
Az 5 legkülönlegesebb ökováros
Párizsból, környezettudatosan