Nem úszkálnak cápák a kuvaiti Tudományos Központ alagsorában

A közösségi médiában pár napja hatalmas népszerűségnek örvend egy fotó, amelyen állítólag a kuvaiti Tudományos Központban szétpattant akváriumból kiszabadult cápák úszkálnak vígan az épület alagsorában. A hír kacsa, a kép módosított, a fotó pedig még csak nem is a központban készült.

Június 1-jén a torontói heves esőzések következtében a víz elárasztotta a városi Union Metróállomását. A hatóságoknak összesen hat metróállomást kellett lezárniuk az áradat miatt, valamint 28 kilométernyi alagutat is, ugyanis ezekben is állt a víz. A helyi környezetvédelem szerint 25-45 milliméternyi eső esett le pénteken, néhány nappal azután, hogy Montrealra alig fél óra alatt 50-75 milliméternyi csapadék hullott. A kérdéses, cápákkal megtoldott fotó az Union Metróállomáson készült, és az elárasztott állomást ábrázolja.

A módosítás nélküli fotó

Tehát az már biztos, hogy a kuvaiti Tudományos Központnak semmi köze nincsen az esethez. Az itt található, hatalmas akvárium köszöni szépen, jól van, nem repedt meg és nem tört darabokra. A cápák is a helyükön úszkálnak, nem szabadultak ki és nem tartják rettegésben a központ látogatóit.

Így nézett ki a metróállomás

A “vérszomjas” állatokat Jamie King, egy vicces kedvű grafikus montázsolta az egyik áradást ábrázoló fotóra. Twitteren maga is beismerte, hogy csupán viccnek szánta az egészet, a közösségi média azonban rögtön felkapta és felfújta a sztorit.

Jamie King üzenete a fotóról

A cápás fotón felbátorodva néhány kreatív, a grafikai programokhoz többé-kevésbé értő ember is szabadjára engedte fantáziáját, és összeszerkesztette többek között a Titanic és a Baywatch egyes jeleneteit, valamint egy raftingtúra izgalmas pillanatait az állomással. Az elárasztott Union Metróállomásról készült további grafikákat ide kattintva nézhetitek meg.

Forrás: Reuters, kuwaitiful.com

Kapcsolódó cikkek:
Horogra akadt Nagy-Britannia legnagyobb cápája
Vegetáriánus cápa a birminghami vízi centrumban
Exkluzív interjú: Mike Rutzen, a cápaember
A világító cápák eredetét kutatták