Majer István Emléktúra

Kovács Tamás ismét egy embert próbáló túrára adta a fejét. Július 7-én Párizs felé veszi az irányt kerékpárjával és CASON nyomkövetőjével.

A 28 éves fiatalember tavaly vágott neki egy 6800 km-es útnak kerékpárral, amelyet három hónap alatt teljesítve 11 országot érintett. Levezetésképp még eltekert Erdélybe, így a négy hónap alatt 8000 km-t volt nyeregben.

Az emléktúra célja, hogy Majer István neve újra köztudatba kerüljön, hiszen 2013-ban lesz 200 éves születési évfordulója. Révén, hogy Majer István pápai prelátus volt, Kovács Tamás tavaly úti céljául Rómát és Vatikánt választotta.

Idén Párizsra esett a választás, mivel István bácsi neves grafikusként több ízben járt a párizsi világkiállításon is. Tamás 4000 kilométert fog letekerni két hónap alatt, (július 7. – szeptember 9.) és az idei úti célnak köszönhetően a Mont Blanc megmászására is vállalkozik. Ez alkalommal is CASON által biztosított DW 418 MXV nyomkövetővel vág neki az útnak, amelynek segítségével bárki valós időben nyomon követheti a nem mindennapi túrát ide kattintva.

Fotók: Flickr

Kapcsolódó cikkek:
Magyar-osztrák természetvédő kerékpártúra
Velencétől Torinóig kerékpáron
Hegymászás remek kilátással – a fotelből