Járd be otthonról a világ legszebb tájait!

A Google kiterjesztette Street View alkalmazását világörökségi helyszínekre és számos olyan érdekes területre, amelyet sok embernek nincs lehetősége saját lábán bejárni. Segítségével most akár Te is az antarktiszi kutatóállomások körül sétálhatsz!

A Google Street View alkalmazásával eddig is rengeteg érdekes helyet bejárhattunk – rendszerint azonban csupán városokba kalauzolt el bennünket. Akinek nem elég, hogy New York, London, Párizs vagy Róma utcáin sétál virtuálisan, annak a Google újítása biztosan tetszeni fog: ezentúl a világörökségi helyszíneket is bejárhatjuk otthonról, akár a fotelből is.

A World Wonders Project lehetőséget kínál a diákoknak és tanároknak is arra, hogy izgalmasabbá, színesebbé tegyék a tanórákat – egy új módszer a történelem- és földrajzoktatás innovatív bővítésére. Sőt, akár tudósok is tudják hasznosítani a háromdimenziós, virtuális térképet kutatásaik során.

A Google World Wonders Project weboldalán háromdimenziós maketteket, videókat és gyönyörű fotókat is találhatnak az érdeklődők a világörökségi helyszínekről.

A World Wonders Project az UNESCO-val közös együttműködésben jött létre, célja, hogy megőrizze a világörökségi helyszíneket a jövő generációja számára.

Kapcsolódó cikkek:
A természeti világörökség új helyszínei – Képekkel
Furcsa felfedezések Google Earth-ön
Útvonalkereső – a Római Birodalomban