Erőss Zsolt az OzoneNetwork műsorvezetője

Erőss Zsolt, Magyarország vezető expedíciós hegymászója az OzoneNetwork tévéhez igazolt. A világ legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet első magyar állampolgárként megmászó sportoló a csatorna új, saját gyártású műsorának az OzoneGPS-nek lesz a házigazdája.

A magyar televíziós piacon formabontónak számító, felfedező-ismeretterjesztő műsor augusztus 1-től naponta többször kerül képernyőre. A műsorban folyamatosan beszámolnak a világ és Magyarország legérdekesebb, az OzoneNetwork tévé tematikájához illő, klímaváltozás és környezetvédelemi hírekről, érdekes felfedezésekről, magyar öko-találmányokról, mindemellett a műsor segíti a globális folyamatok megértését is. „Szoros együttműködésben állunk az Európai Parlament tévéstúdiójával, a NASA-val, az egyik orosz és kínai televízióval. Folyamatosan kapunk tőlük felvételeket, így a Magyarországon forgatott anyagainkkal együtt valóban érdekes és tartalmas műsort kínálunk a nézőinknek” – mondja Pálmai L. Ákos az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletágának a vezetője, aki a műsort főszerkesztőként is jegyzi. Az OzoneNetwork televízió jelenleg 1,5 millió háztartásban nézhető és ez a szám folyamatosan bővül.

Erőss Zsolt, a sokat látott és tapasztalt hegymászó, műsorvezetőként először az OzoneGPS-ben fog bemutatkozni. A Mount Everestet 2002-ben első magyar állampolgárként ő mászta meg, azóta több 8000 méternél magasabb csúcsot is megjárt. 2010 januárjában a Magas Tátrában súlyos baleset érte, melynek következtében jobb lábát térd alatt amputálni kellett. Zsolt kitartásának köszönhetően felépült.

Elszántságát jól mutatja, hogy egy évvel később, 2011 tavaszán már a Lhoce 8516 méteres csúcsára jutott, a világon elsőként művégtaggal. Zsolt teljesítményeit több állami és sportkitüntetéssel ismerték el. Az OzoneGPS felvételére egyenesen Londonból érkezett, hiszen a stúdiómunkák előtt alig fél nappal még az Olimpiai lánggal futott Angliában.

„Kicsit meglepődtem, amikor a csatorna megkeresett a műsorvezetés ötletével, de hegymászóként nagyon érdekelnek a kihívások, ezt is annak tartom. Nem vagyok profi műsorvezető, de szerintem nem is ezt várják tőlem a nézők. Az mindenesetre jó dolog, hogy a környezetvédelem és a felfedezés iránt elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt az OzoneNetworknél” – mondja Erőss Zsolt.

Az OzoneGPS a magyar médiapiacon ez első olyan műsor, melyben minden riport helyszínét pontosan nyomon követhetik a nézők. A műsorok weben is elérhetőek lesznek, így bármikor megállíthatják a nézők a lejátszást. Ha a videókon látható GPS koordinátákat beírják a Google térkép keresőjébe, azonnal megnézhető az adott bejátszás, vagy interjú pontos helyszíne. Az OzoneGPS logójában látható koordináták például az OzoneNetwork központjának pontos pozícióját mutatják. A műsor szlogenje, az „Irányt mutatunk” tehát minden tekintetben megállja a helyét.

Ha érdekel a műsor, kattints az OzoneNetwork weboldarára!

Kapcsolódó cikkek:
A Lhoce-mászás krónikája
Interjú Klein Dáviddal
Tragikus baleset az Annapurna 2012 expedíción