A világ másik oldala – Fjällräven Classic 2012

A The Explorer csapata is képviselteti magát a Fjällräven augusztus 10-én induló, nagy érdeklődéssel övezett túráján, a Fjällräven Classicon. A különleges trekking a világ egyik legszebb hegyvidékén vezet keresztül.

A Fjällräven által minden évben megrendezett, emberpróbáló túrája a svéd Nikkaluokta faluból indul, majd északra tart a gyönyörű Abisko felé, 110 kilométer hosszan a klasszikus hegymászó útvonalon, a Kungsledenen (Királyok útja). A túra során a résztvevők csodálatos hegyi utakon sétálhatnak végig, és olyan magaslatokat hódíthatnak meg, mint a Kebnekaise-hegy vagy az igencsak kihívásnak számító Tjäktja Pass. A túrázók útja átvezet a különleges Alesjaure lápon is.

A Fjällräven Classic az egyik legnépszerűbb túraút az egész világon. A helyek rendkívül hamar elfogynak, hiszen a túrázás szerelmeseinek paradicsomi helyszínt biztosít az északi hegyvidék. Igazi nomád trekkingre számíthatunk – mindenki maga cipeli a saját „túlélőkészletét” kalandjai során és sátorban alszik a tiszta nyári ég alatt. A túra során összesen hat ellenőrzési ponttal találkoznak majd, amelynek legtöbbjén felfrissíthetik magukat, utántölthetik az étel- és italkészletüket, konzultálhatnak orvosokkal – de ahhoz, hogy a résztvevők kiérdemeljék a túra teljesítéséről bizonyságot adó emlékérmet, tiltva van még az út közben egy helyen fellelhető kezdetleges szauna használata is.

A Fjällräven Classic mind egyénileg, mind csapatban különleges kalandokat nyújt. A kietlen hegyvidéken bárki élvezheti a magányt, vagy kereshet új barátokat – hiszen a közös élmény összekovácsolja az embereket. Az út során egy más világot ismerhet meg az, aki az egyhetes túrára szánja magát: a vadonban, a civilizációtól távol teljesen más oldalát tárja fel a világ, mint amelyet eddig ismerhettünk.

A túra, amelyet sokan a világ legszebb trekkingeseményének tartanak, 2005 óta várja az érintetlen természet szerelmeseit. A Fjällräven célja az, hogy minél több embert bátorítson arra, hogy álljon fel a kanapéról, szabaduljon ki a füstös, zsúfolt városból, és fedezze fel magának ismét a vadont, az erdőket, a hegyeket, a patakokat, az érintetlen természetet. Azt a szabadságot, amelyet a legtöbb ember nem mer megtapasztalni.

A világcég a túrát bárkinek ajánlja: a gyerekektől az időseknek, a teljesen profi hegymászóktól a kíváncsi kezdőknek. Egyet pedig megígér: ez egy olyan út lesz, amelyet senki nem fog elfelejteni.

És hogy milyen kütyükkel érdemes elindulni erre a feledhetetlen kalandra? Mindenképpen olyanokkal, amelyek bírják a gyűrődést.

Strapabíró karóra

Az outdoor sportok rajongói különösen szeretik a ráncfelvarráson átesett Casio PRW-5100-1 karóra innovatív mérőfunkcióit: a többfunkciós másodpercmutató gombnyomásra iránytűvé, légnyomás-, magasság- vagy hőmérőként funkcionál. Széleskörű tudása ellenére -10 °C-ig is teljesen működőképes, nem mellesleg fényenergia táplálja és rádiójelek segítségével 6 torony vételi körzetében pontosítja magát. Szerkezete még ellenállóbb és precízebb: az új ProTrek minden órában ellenőrzi, és szükség szerint korrigálja a mutatók helyes pozícióját. Automatikus világítása gombnyomás nélkül, a kéz mozgatására bekapcsol.

Törhetetlen fényképezőgép

Aki ilyen túrára készül, annak muszáj megörökítenie a táj szépségét. A masszív kialakítású és megbízható Canon PowerShot D20 gépben rendelkezésre álló HS System rendszerrel, 5-szörös optikai zoommal, valamint Intelligens képstabilizátorral kiváló minőségű állóképeket és videókat készíthet minden szabadban átélt kalandja alkalmával. A GPS-funkcióval ráadásul nyomon követheti az izgalmak helyszínét. Nem utolsó sorban pedig bírja a port és 10 méterig a vizet is – tehát kifejezetten outdoor fotómasina outdoor embereknek.

És a legfontosabb: a vízhatlan bakancs

A Hanwag Tatra GTX túrabakancs könnyű, nagyon jó minőségű, modern megjelenésű túrabakancs. A felsőrész kevés varrata révén minimálisra csökken a kellemetlen nyomás érzetének és a nedvesség behatolásának a lehetősége. A bakancs orrát nagyobb méretű gumiburkolat védi a kopástól, talpbetéte pedig kivehető, így bárki lábára könnyedén rászabható. Hajlékony, de erős, így tökéletesen megfelel az ilyen nehéz, hegyi terepek elvárásainak is.

Támogatóink: a Fjällräven, Casio, Canon, Mountex