Ismét HÍR-es Íznapok a Vajdahunyadvárban

A különleges, regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet az ötödik HÍR-es Íznapokon a Vajdahunyadvárban szombaton és vasárnap.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által 2002-ben elindított Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele és terjesztésük támogatása a rendezvény fő célja.

A színes programkínálatban valamennyi korosztály megtalálhatja a számítását. A rendezvényre kitelepülnek az ország különböző területeiről származó, a HÍR gyűjteményben szereplő termékek előállítói, akik berendezett faházakban és vitrinekben mutatják be portékáikat a nagyközönségnek.

Az élelmiszeripari bemutató keretében a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelők számára is megjelenési lehetőséget biztosít. A két nap során ezek a termékek megkóstolhatók lesznek, egyes specialitások elkészítését pedig a helyszínen is végigkísérhetik az érdeklődők.

Akik Magyarország turisztikai kínálatából szeretnének kóstolót kapni, azok felkereshetik az MT standját, ahol a belföldi úti tippek mellett turisztikai kiadványokkal is ellátják a látogatókat. Itt a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai a HÍR védjeggyel kapcsolatban szakmai információkat is adnak.

A színpadon szerepet kap a néptánc és olyan népi hangszerek, mint például a citera és a cimbalom. Fellép Wolf Kati és Vastag Csaba.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:
Felavatták a Futura természettudományos élményközpontot Mosonmagyaróváron
Denevérek éjszakája a Bükki Nemzeti Parkban
Év végéig látogatható a Hősök, királyok, szentek című kiállítás