- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Ejtőernyős világrekord

Posted By Tarján Eszter On 2012-08-31 @ 09:00 In Adventure | No Comments

138 ember alkotott egy hópehelyformát egymás kezét fogva mintegy 5640 méteres magasságban, Illinois államban. A zuhanó formáció megdöntötte a 2009-es rekordot, ahol 109 ember kapaszkodott össze.

Az ugrás mögött, bár egyszerűnek tűnik, komoly munka áll mögötte. 15 kísérlet előzte meg a három napig tartó felkészülést, és rendkívüli koncentrációt igényelt összehangolni a közel 140 ember összehangolt mozgásánakt kivitelezése a levegőben. A hópehelyformát 4 másodpercig tudták megtartani, de a résztvevők szerint a levegőben egy örökkévalóságnak érzékelték az így eltelt időt. Miután összeállt a csapat, először a földön gyakorolták a formációt. Képeken és rajzokon illusztrálva kellett előzetesen bemutatniuk a bíráknak a tervet, ugyanis ennek megfelelően kell az ugrásnak és a formának alakulnia a levegőben. A csapat azt hitte, hogy az ötödik próbálkozásnál megfelelően teljesítette a feladatot, azonban a bíráknak feltűnt, hogy néhányan a jobb kezük helyett a ballal kapaszkodtak egymásba. Az Air Sport Federation érvénytelennek minősítette az ugrást. Végül 3 nap és 14 ugrás után a csapat tudta, hogy már csak egy lehetőség maradt a rekord megdöntésére. Sikeresen végrehajtották a formációt, amivel új világrekordot állítottak fel.

Az ugrásról készült videó megtekinthető itt:

http://www.youtube.com/watch?v=igSecA6CQi8&feature=related

Forrás: DiscoveryNews 

Kapcsolódó cikkek:
Afganisztán távol eső vidékén kalandoztak a hegymászók [1]
Red Bull sziklaugrás [2]
Bázisugrás a Névtelen Toronyról [3]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/08/31/ejtoernyos-vilagrekord/

URLs in this post:

[1] Afganisztán távol eső vidékén kalandoztak a hegymászók: http://explorerworld.hu/2012/08/30/afganisztan-tavol-eso-videken-kalandoztak-a-hegymaszok/

[2] Red Bull sziklaugrás: http://explorerworld.hu/2012/07/04/red-bull-sziklaugras/

[3] Bázisugrás a Névtelen Toronyról: http://explorerworld.hu/2012/06/26/bazisugras-a-nevtelen-toronyrol/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.