Utazz a Wizz Air-rel Tel Avivba és Kijevbe!

Magyarország diszkont légitársasága, a Wizz Air ma két új útvonal indítását jelentette be. Budapestről először lehet majd diszkont áron repülni a kijevi Zsuljani repülőtérre és a tel-avivi Ben Gurionra. Mindkét járat decemberben indul, de jegyek már a mai naptól foglalhatók.

A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, 251 útvonalon, 79 desztinációval, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 repülési szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2012-ben több mint 12 millió utas választja a légitársaságot.

A két új járattal a Wizz Air 31-re növeli a Budapestről elérhető útvonalai számát, amely újabb hozzájárulást jelent a magyar légiközlekedés fejlődéséhez és a turizmus növekedéséhez. Mindkét új útvonalon kezdetben hetente háromszor repülhetnek az utasok, akik számát az első évben a légitársaság 100 ezerre becsüli.

A kijevi és tel-avivi alacsony árú szolgáltatások indítása mellett a Wizz Air azt is bejelentette, hogy a jövőben a Malév Ground Handling földi kiszolgálóval dolgozik együtt. A Wizz Air és a Malév Ground Handling három éves szerződést írt alá a Wizz Air járatainak kiszolgálására a budapesti repülőtéren. A megállapodás elősegíti a magyar munkahelyek védelmét, és elismerése a magyar légügyi szakemberek szakmai hozzáértésének.

A Wizz Air a kijevi és tel-avivi útvonalait valamint a Malév Ground Handlinggel kötött megállapodását az utasoknak kínált akciós jegyárakkal ünnepli meg. A wizzair.com oldalon a mai naptól Kijevbe 4990* forinttól, míg Tel-Avivba 9900* forinttól lehet jegyet foglalni.

„A Wizz Air örömmel indítja el az első és egyetlen diszkont járatot a Budapest–Kijev, illetve a Budapest-Tel Aviv útvonalon. Várakozásaink szerint a diszkont árak növekvő turizmushoz vezetnek, hiszen olyan utazók számára is vonzó lehet  az ajánlat, akiket idáig a magas jegyárak tartottak vissza – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Emellett arra is számítunk, hogy az üzleti utak száma is növekedni fog a költségérzékeny újvállalkozások és a vállalkozó üzletemberek körében. A magyar turisták végre megismerhetik Kijev kulturális gazdagságát, felfedezhetik Izrael történelmi nevezetességeit vagy élvezhetik Tel-Aviv híres tengerparti strandjait anélkül, hogy vagyonokat kellene költeniük az utazásra. Ma a Malév Ground Handlinggel kötött új megállapodásunkat is ünnepeljük, amellyel több száz tapasztalt szakember munkahelyének biztonságát is támogatjuk. Ez egy nagyszerű nap a Wizz Air és a magyar légiközlekedés számára, amit a wizzair.com oldalon foglalható  kedvezményes  jegyeinkkel ünneplünk meg” – tette hozzá Váradi József.

„Boldogok vagyunk, hogy a Wizz Airrel kötött megállapodásnak köszönhetően mi biztosítjuk a földi kiszolgálást a Wizz Air bővülő járathálózatának a budapesti repülőtéren. Ez a megállapodás elismerése munkatársaink szakértelmének és versenyképességének, és arra fogunk törekedni,  hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk új ügyfelünknek és utasaiknak” – nyilatkozta Limburger Lóránt, a Malév Ground Handling vezérigazgatója.

* egy útra, amely magában foglalja az adókat és a teljes foglalási költséget

** A Budapest-Kijev útvonal az Ukrajna polgári légiközlekedési hatóságának hivatalos jóváhagyására vár, míg a Budapest-Tel-Aviv útvonal Izrael polgári légiközlekedési hatóságának hivatalos jóváhagyására vár

Forrás: Wizz Air sajtóközlemény