Ökokörök országszerte

Szeretnél környezettudatosabban élni, de nem tudod, hogy kezdj hozzá? Sokan vannak ezzel így – ezért is jó, hogy az új kezdeményezés, az Ökokör elérte Magyarországot is.

Mi is pontosan egy Ökokör? Könnyed és sikeres életmódzöldítés közösségben: jó hangulat, tapasztalatcsere, finom ételek, közös programok, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék.

Ha valóban törődsz a környezeteddel, és szeretnéd redukálni a háztartásod környezetszennyező tulajdonságait, rengeteget tanulhatsz másoktól. Az Ökokörök résztvevői öt-tizenkét fős csoportokba járnak össze két-három hónapig, hogy folyamatosan különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg. Mindenki elleshet valami újat másoktól és megoszthatja a többiekkel saját háztartás-zöldítő tapasztalatait.

Az Ökokörök eredetileg Hollandiában indultak útnak, lassan húsz éve. Azóta több mint húsz országot és több millió embert elértek már.

A körök a közös munka során a következő hat témát dolgozzák fel: élelmiszer, háztartási vegyszerek, energia, víz, hulladék, pénzügyek. Az első, egymás megismerését szolgáló alkalmat követően egy hétig mérésre kerül sor: a résztvevők számba veszik legfontosabb fogyasztási mutatóikat. Ez segít realizálni azt, hogy a háztartás mely szegleteiben kell radikálisabb változásokat bevezetni, hogy igazi zöld otthonná váljon a ház.

Az Ökokörökről részletesebben itt olvashatsz, és itt tudsz jelentkezni, ha te is szeretnéd környezettudatosabbá tenni a háztartásodat!

Kapcsolódó cikkek:
7 újítás, ami jobbá teszi a jövődet
Odoo-projekt
Energiapazarlók a családi házak