Extrém ütésálló tablettok

Az iPad és hasonló tabletek számos kalandor számára már nélkülözhetetlen eszköznek számítanak utazásaik során. A Pelican most megoldást kínál azoknak, akik a rázósabb helyzetekben is magukkal szeretnék cipelni a kütyüt.

Az iPad tökéletes kommunikációs eszköz bármely országban – viszont igen törékeny, ami nehézkessé teszi, hogy egy-egy rázósabb útra is magunkkal vigyük a tabletet. A Pelikan vállalat számos minőségi tokot dobott már piacra az Apple táblagépe számára, amelyek megvédték a kütyüket a karcoktól és az ütődésektől.

Most minden eddiginél hatékonyabb tárolót készítettek: az 1065 HardBack Case tokja tökéletesen megvédi az iPadeket – és minden más 10’’-es tabletet – az ütésektől. Sőt, nem csupán ütés-, de vízálló is.

Azon túl, hogy külsőre elegáns, visszafogott, igazi csodadoboz: egy szelep segítségével, amely a belső légnyomást szabályozza, tökéletesen záródik, biztonsági zárja pedig teljesen stabilan tart egészen addig, amíg mi magunk hozzá nem akarunk férni a belső tartalomhoz.

Egyetlen hátrányos tulajdonsága van azonban: elég nehéz, amivel gyakorlatilag keresztbe húzza az iPad és hasonló tabletek azon törekvéseit, hogy könnyű, egyszerűen szállítható táblagépekkel lássa el a kalandorokat.

Kapcsolódó cikkek:
A leghidegebb Antarktisz-átkelés
Mit tegyünk, ha nincs nálunk GPS?
Kövesd nyomon a járatodat!