Film készül George Mallory életéről

Hollywoodi film készül a híres hegymászó, George Mallory életéről. Ő az egyike volt azon kalandoroknak, akik elsőként vágtak neki a Mount Everest megmászásának. Mallory szerepét az elismert brit színész, Tom Hardy kaphatja.

1924 -ben George Mallory harmadszor veselkedett neki társával, Andrew “Sandy” Irvine-nal a bolygó legmagasabb hegycsúcsának. Az előző két sikertelen kísérlet nem tántorította el szándékától: ő akart lenni az első ember, aki megmássza a Mount Everestet.

Tőle származik a hegymászók egyik legkedveltebb idézete.
-Miért mászod meg az Everestet? – kérdezték tőle.
- Azért mert ott van – válaszolta.

Mallory már 1921-ben is részt vett egy Everest-expedíción, amelynek segítségével sikerült az első részletes, pontos térképet elkészíteni a térségről. A kalandor 1922-ben kísérelte meg először komolyan meghódítani a Mount Everest csúcsát Charles Bruce-szal és Edward Strutt-tal, de nem járt sikerrel: 8 225 méterig jutottak, amikor az időjárás miatt vissza kellett fordulniuk.

Mallory 1924-ben a British Mount Everest Expedition (Brit Mount Everest Expedíció) keretein belül harmadszor is megpróbálta megmászni a hegyet. Geoffrey Bruce, az előző út egyik vezetője ezúttal is vele tartott.

Június 4-én a felfedező Andrew Irvine-nal 6 500 méterről indult neki a csúcsnak. Június 8-án 7 925 méteren látta őket utoljára Noel Odell, aki szintén az expedíció tagja volt.

Mallory és Irvine soha nem tértek vissza a táborba, valahol a hegyen rekedtek, és ott lelték halálukat. Holttestüket csak 1999-ben találták meg.

A szereplőválogatás stádiumában tartó hollywoodi szuperprodukciót a Bourne-rejtély rendezője és producere, Doug Liman rendezi majd. Az Everest címmel futó film Jeffrey Archer Paths of Glory (Dicsőség útjai) könyve alapján készül, és a Deadline értesülései szerint a főszereplőt, Mallory-t a tehetséges brit színész, Tom Hardy fogja játszani (Eredet, Kémes hármas). A forgatókönyvet Sheldon Turner írja.

Forrás: Cinemablend

Kapcsolódó cikkek:
Megtalálták Scott kapitány hajóját
Aggódnak a mászók az Everestért
A leghidegebb Antarktisz-átkelés