Készülj fel a North Coast Trail-re!

A Kanadában található North Coast Trail túraútvonal csak az igazán elszánt kirándulóknak való – ám megfelelő felkészüléssel hatalmas élményben lehet része a vállalkozó szellemű kalandornak.

A 43,1 kilométeres North Coast Trail (NCT), mely Kanada területén, Brit Columbiában, a Cape Scott Provincial Parkban található, sokak szerint az egyik legizgalmasabb túraútvonal a Földön. A gyönyörű, ámde kihívásokkal teli út Rick McCharles véleménye alapján azonban nem csupán egyszerű „kirándulás”, sokkal inkább kaland.

McCharles végigjárta az egész NCT-t, s blogján részletesen leírja a tapasztalatait. Elsőként egyenesen paradicsominak nevezi a tájat, ám hamar hozzáfűzi, valószínűleg nem mindenki gondolkodna hasonlóképp. Megjegyzi, hogy az út számos szakasza annyira nehéz, hogy csupán1 kilométerper órás sebességgel lehet rajta haladni. Az oldalon logisztikai és technikai információkat, tippeket is kaphatunk.

A legtöbb túrázó hét nap és hat éjszaka alatt teszi meg a teljes távot. Rick blogja napi lebontásban adja meg, mire számíthat a leendő hátizsákos utazó. A vadvilág lenyűgöző, beleértve a medvéket és farkasokat, valamint a táj szépségét is. McCharles hatalmas sártengerekbe ütközött az út mentén, amely némileg lelassította a haladását, ám összességében tetszett neki a túra: bővelkedett part menti sétákban ugyanúgy, mint a sűrű erdőben való kirándulásban – állítása szerint lenyűgöző helyeket sikerült megismernie.

Forrás: The Adventure Blog

Kapcsolódó cikkeink:
Extrém ütésálló tablettok
Mit tegyünk, ha nincs nálunk GPS?
Medúza-előrejelzés a francia partokon