Sebességrekordot döntött az új elektromos autó

A Nemesis névre hallgató e-autót azzal a céllal hozta létre az Ecotricity mérnökcsapata, hogy eloszlassa az elektromos járművekkel kapcsolatos sztereotípiákat – a siker garantált, hiszen a modell a tegnapi nap folyamán sebességrekordot döntött.

Az Ecotricity cég csupán egy nagyon picivel jár a Tesla Motors mögött – valóban csak egy hajszállal, hiszen új modellje, a Nemesis most megdöntötte az elektromos autók sebességrekordját az Egyesült Királyságban. A modell közel két év kemény munka eredményeként jött létre, azzal a céllal, hogy eloszlassa az e-autókkal kapcsolatos sztereotípiákat.

Az előző,220 kilométerper órás rekordot a híres autóversenyző, Sir Malcolm Campbell unokája, Don Wales állította fel 2010-ben – egy Bluebird Electric-et vezetett. A férfi 2011 augusztusában megkísérelte megdönteni saját rekordját, ám egy szerencsétlen véletlen folytán Wales partjainál kátyúba futott.

Szeptember 27-én reggel a Nemesis North Yorkshire-ben, az Elvington repülőtéren elérte a243 kilométerper órás sebességet, ezzel messze maga mögé utasítva az Wales eredményét. A rekordot a 21 éves Nick Ponting állította fel.

Bővebb információt az Ecotricity honlapján találtok.

Forrás: Tree Hugger

Kapcsolódó cikkeink:
Összehajtható e-kerékpárt fejlesztettek ki
Maximálisan természetbarát kartonkerékpár
Ha autókat lehet parkolni, akkor fákat is