A világ legfurcsább szállói – 1. rész

Nomád, extrém luxus, furcsa vagy akár bizarr? A The Explorer új cikksorozatában bemutatja Nektek a világ 10 legfurcsább hotelét – ezeken a helyeken élmény éjszakázni!

Kolarbyn Eco Lodge – Svédország

Ezek a svéd hobbitlakok azok számára jelentenek tökéletes választást, akik szeretik a természetet. A 12 kunyhót magába foglaló Eco Lodge a Skärsjön-tó közelében található, és ideális terepet nyújt mindenféle természetközeli elfoglaltságra: a madárlestől kezdve a túrázáson át a halászatig minden egy helyen, itt található.

És ami a viskók felszerelését illeti? Mindegyik kunyhóban található két – meglehetősen kemény – ágy, amelyhez juhbőr takarók szolgáltatják a lepedőt és a takarót is. Kérésre egy plusz gyermekágyat lehet kérni, amely ugyanezekkel a nomád feltételekkel rendelkezik.

Elektromosság természetesen nincs – a kunyhókban gyertyákkal világítanak, főzéshez pedig tábortüzet használnak. Azon túl, hogy az ilyen megoldásokkal a természetközeliséget hangsúlyozzák, teljesen zöld, fenntartható kunyhókat is hoznak létre, ami szinte egyáltalán nem hagy nyomot a környék ökoszisztémájában.

Minden teljesen nomád: bár reggelit, ebédet és vacsorát lehet kérni, a szervezők azt ajánlják, minél több mindent magunk csináljunk (erre kiváló lehetőség a halászat), mert így élhetjük csak át az igazi vadon-érzést. Mind pároknak, mind családosoknak kitűnő választás a Kolarbyn Eco Lodge – felejthetetlen, természetközeli kaland.

További információkat ide kattintva olvashattok!

Kapcsolódó cikkek:
A legimpozánsabb egyetemi épületek
Hotel a fák koronái közt
Ausztria – a természettel összhangban