Kipróbálnád a retro stílusú riksát?

A három keréken való kényelmes utazás kedvelőinek szánta új modelljét Kenneth Cobonpue tervező. A részben hagyományos, részben formabontó riksa nemcsak környezetbarát, de esztétikus stílusával üde színfoltnak is számít.

Több millió riksa szeli az utakat világszerte – csak Ázsiában több millió motoros változattal találkozhatunk. A high-tech hibridektől egészen a klasszikus, pedál meghajtású közlekedési eszközökig széles választék áll rendelkezésünkre a háromkerekű kerékpárból. A filippínó tervező, Kenneth Cobonpue a képeken látható kézzel készített bambusz járművek megalkotása során új koncepciót tartott szem előtt. Szándéka az volt, hogy a hagyományos modelleket újragondolva esztétikus, üdítő megjelenésű riksával örvendeztesse meg a használókat.

Az „Eclipse” fantázianévvel ellátott, lábbal hajtható riksa a Fülöp-szigeteken elterjedt háromkerekűn alapul, mely egy kétszemélyes, kerek fülkéből, és az egyik oldalhoz erősített retro stílusú kerékpárból áll. A jármű tetejére védőfüggönyt erősítettek.

Bár a riksát talán érdemesebb kevésbé poros és forgalmas utakon használni, hiszen többnyire nyitott, nagy mérete miatt pedig talán nehézkesebb az irányítása – mégis, a látvány és a százszázalékos környezetbarát jellemzők sokkal barátságosabbá teszik a riksával való közlekedést.

Bővebb információt Kenneth Cobonpue oldalán találsz.

Forrás: Tree Hugger

Kapcsolódó cikkeink:
Sebességrekordot döntött az új elektromos autó
Zöld termékek a London Design Festivalon
Harmadik helyen áll a magyar egyetemisták szolár háza