Ide utazz, ha állatlesre mennél

Oka van annak, hogy a szafaritúrák annyira népszerűek: sokunk szeretne bepillantást nyerni az egzotikus állatok életébe. Összegyűjtöttünk nektek 7 olyan kalandos úti célt, ahol tigriseket, medvéket, jávorszarvasokat figyelhettek meg.

1. Osa-félsziget, Costa Rica

Ez a terület leginkább majmokban erős: egy-egy séta az őserdőben, és biztosan az utadba akad egy bőgőmajom, pókmajom vagy csuklyásmajom. Ez a környék egy saját ökoszisztéma, annyira különböző a miénktől, hogy mindenképpen érdemes megnézni. Sárgaszárnyú arák, tukánok, leguánok és lajhárok – hogy csak néhányat említsünk azok közül az állatok közül, amelyek az ember látótávolságán belülre merészkednek.

2. Denali Nemzeti Park, USA

Észak-Amerika egyik legérintetlenebb vidéke, és egy olyan terület, ahol valószínű, hogy találkozhatsz a földrész legikonikusabb állataival: grizzlyvel, farkasokkal, rén- és dánszarvasokkal, valamint alaszkai vadjuhokkal. A parkot végigjárhatod gyalog is, de bérelhetsz nagy terepjárókat is, amelyekből jobb kilátás nyílik a vadvilágra is.

3. Sundarbans Nemzeti Park, India

Ez a nemzeti park tulajdonképpen egy hatalmas mangrove erdő, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Leginkább 200 példány bengáli tigriséről híres, amelyek veszélyeztetett besorolást kaptak az IUCN Vörös Listáján – ezzel a populációval a park a legnagyobb tigristelepet működteti egész Indiában. Itt található a világ legnagyobb delta folyótorkolata, hála a Gangesznek, a Brahmaputrának és a Meghna folyónak.

4. Yanchep Nemzeti Park, Ausztrália

Ha alig várod, hogy koalát vagy kengurut láss, ráadásul saját természetes környezetében, akkor a Yanchep Nemzeti Park a legjobb választás számodra. A park nem messze található Perth városától, és a természeti értékek mellett az ausztrál őslakosokról is tanulhatsz a 400 lenyűgöző, általuk egykor használt barlangban.

5. Kruger Nemzeti Park, Dél-Afrika

Ez a park minden kétséget kizárólag az egyik leggyönyörűbb terület Földünkön. Szeretnél fürdőző elefántokat, békésen legelésző gnúkat, lustán heverő oroszlánokat vagy nyakukat nyújtogató zsiráfokat nézegetni? A Kruger Nemzeti Parkban ezeken kívül láthatsz még zebrát, leopárdot, vízilovat, orrszarvút, hiénát – ha kicsit kevésbé vagy szerencsés, még Afrika legmérgezőbb kígyójával is találkozhatsz, a fekete mambával. Ez az a hely, ahol akár még gepárdokba is belebotolhat az ember, annak ellenére, hogy ezek azok a ragadozók, amelyeket a legnehezebb meglesni természetes élőhelyükön.

6. Yellowstone Nemzeti Park, USA

Az Egyesült Államok egyik leghíresebb nemzeti parkja számos természeti csodát rejteget. Nemrég beszámoltunk Nektek a világ legmegbízhatóbb gejzírjéről, amely itt található, de ha Titeket csak a vadvilág érdekel, a Yellowstone akkor is tökéletes választás. Farkasok, jávorszarvasok, antilopok, prérifarkasok – hogy csak néhányat soroljunk a klasszikus észak-amerikai vadállatok közül.

7. Parc des Volcans, Ruanda

Az elképesztően ritka hegyi gorillát élőben megpillantani maradandó élmény. Ezen kívül akár a szintén ritka aranymajmot is láthatjátok, ugyanúgy, mint elefántokat vagy bölényeket – mindezt lenyűgöző erdei környezetben.

Forrás: Planet Green

Kapcsolódó cikkek:
A legmegbízhatóbb gejzír
Földünk para-normális vidékei
Taman Negara, a legősibb dzsungel