Élő közvetítés Baumgartner ugrásáról!

Már csak órák kérdése, és – ha az időjárás is engedi – az osztrák Felix Baumgartner elindul a felhők közé, hogy végrehajtsa rendkívül veszélyes és történelmi jelentőségű sztratoszféraugrását. A Red Bull Stratos weboldalán mindezt élőben nézhetitek, és itt is olvashattok majd folyamatos közvetítést az eseményről!

A Red Bull Stratos csapat az utolsó előkészületeket végzi, mielőtt kísérletet tesz Joe Kittinger ezredes 52 éves rekordjának megdöntésére, amely során Kittinger legendás “Excelsior III” ugrásakor 1960-ban 31 333 méter (102 800 láb) magasságból hajtott végre szabadesést. Joe Kittinger tanácsadóként már a kezdetektől részt vett a Red Bull Stratos projektben a 41 éves osztrák sportoló mentoraként.

Tipp: Baumgartner utolsó tesztugrása

A Red Bull Stratos egyszerre négy – immár 50 éve fennálló – rekord megdöntésére vállalkozik: az emberrel végrehajtott legmagasabb ballonos repülés 36 576 méterről / 120 000 lábról), a legmagasabb ejtőernyős ugrás, az első ember, aki szabadesésben megdönti a hangsebességet és a leghosszabb szabadesés (kb. 5 és fél perc).
A csapat a repülés és az űrrepülés terén gyűjtött összes adatot és áttörést jelentő eredményt megosztja majd a világ tudományos szakembereivel. Kittinger “Excelsior III” projektje döntő jelentőségű volt a kutatások előremozdításában, hiszen javította az űrközeli környezetben repülők biztonságát és nagy előrelépést hozott az űrruhák fejlesztésében. Ez a projekt újradefiniálja az emberiség fizikai határait. A csapat az orvostudomány terén is szeretne előre lépni, azt remélve, hogy segítségükkel jobban megérthető, miként lehet túlélni az űrbeli viszonyokat.

Tipp: Baumgartner készen áll a rekorddöntő sztratoszféraugrásra

A történelmi jelentőségű ugrást a Red Bull Stratos weboldalán, a Facebook-oldalukon és Youtube-on is figyelemmel követhetitek, és a The Explorer World-ön élő közvetítést olvashattok a rendkívüli eseményről!

Fotó: Joerg Mitter/Red Bull