- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Hódítsd meg a Kilimandzsárót – biciklin!

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-10-09 @ 08:23 In Adventure | No Comments

A Trek Travel cégnek hála az extrém túrára szomjazók sem maradnak programok nélkül 2013-ban: aki kedvet érez rá, elutazhat velük biciklizni a Kilimandzsáróra. Ilyen kalandra eddig kereskedelmi úton még nem vállalkozhatott senki.

Afrika legmagasabb csúcsát megmászni sem mindennapi élmény. A Trek Travel azonban most olyan lehetőséget kínál a kalandokra vágyóknak, amit még soha egy utazási iroda sem ezelőtt: egy kerékpártúrát a zord sziklák között.

Tipp: A legőrültebb ejtőernyős ugrások [1]

A tervek szerint az expedíció február 22-én kezdődik majd, és 12 napig fog tartani. A kerékpározáson kívül azonban mást is kínál a Trek Travel: egy túrát a Serengeti Nemzeti Parkban, amely magában foglal egy hőlégballonos utazást is, sőt, az utazók bepillantást nyerhetnek egy tradicionális törzsi falu mindennapjaiba.

[2]

 

A túra biciklis része sem gyerekjáték, de jár azért egy jelentős extrával: a csúcshódítás előtt mind a húsz résztvevőnek saját Trek hegyi biciklit küldenek, amelyen gyakorolhatnak, majd a kaland után meg is tarthatják.

A mászás összesen 6 napot vesz majd igénybe, és a kalandorok a leereszkedésnél fogják használni a kerékpárokat.

Tipp: Mesébe illő rekordot döntött két hegymászónő [3]

A Kilimandzsáró Biciklitúra nem teljesen öncélú: a résztvevők számos szervezet számára gyűjtenek, amelyek azzal foglalkoznak, hogy tiszta ivóvizet vigyenek Afrika különböző területeire. A túra árai elég borsosak (25 000 dollártól 85 000 dollárig), az összegnek azonban 90%-a jótékony célra megy.

Forrás: The Adventure Blog 


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/10/09/hoditsd-meg-a-kilimandzsarot-biciklin/

URLs in this post:

[1] Tipp: A legőrültebb ejtőernyős ugrások: http://explorerworld.hu/2012/10/07/a-legorultebb-ejtoernyos-ugrasok/

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/9_1_1330610464.jpg

[3] Tipp: Mesébe illő rekordot döntött két hegymászónő: http://explorerworld.hu/2012/09/28/mesebe-illo-rekordot-dontott-ket-noi-hegymaszo/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.