A világ legfurcsább szállói – 2. rész

Nomád, extrém luxus, furcsa vagy akár bizarr? A The Explorer új cikksorozatában bemutatja Nektek a világ 10 legfurcsább hotelét – ezeken a helyeken élmény éjszakázni!

Ice Hotel, Svédország

200 kilométerrel a sarkkörtől északra áll egy apró falu, Jukkasjärvi. Az itt székelő ICEHOTEL vállalat sokak szerint nagyjából a lehetetlenre tett próbát, amikor kijelentette, hogy meg akarja építeni a világ legnagyobb hóból és jégből készített hotelét – de végül mégis sikerült nekik.

„Szeretem ezt a természetközeliséget Jukkasjärviban, és a különösen tiszta vizet” – nyilatkozta Yngve Bergqvist, az ICEHOTEL alapítója. Saját bevallása szerint a cég dolgozóit a Torne folyó és a zord északi környék inspirálta a jéghotel kialakításában.

Tipp: A világ legfurcsább szállói – 1. rész

Az épület különlegessége éppen múlandóságában rejlik: a világ minden tájáról érkező művészek a tél beálltával kifaragják ezt a monumentális mesterművet, amelyet aztán a tavaszi nap első sugarai teljesen eltüntetnek.

Az alkotók nem használnak mást, csak a Torne folyó megfagyott jegét és havat.

Tipp: Földünk para-normális vidékei

A jéghotel készítőinek és működtetőinek legfőbb célja jelenleg az, hogy a szállót „zöldebbé” tegyék: 2015-re nulla szén-dioxid százalékot akarnak elérni. Ezt úgy tervezik megvalósítani, hogy több megújuló energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak.

Az Icehotelről bővebben ide kattintva olvashattok!

Fotók: Icehotel