- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A pizzás doboz új élete

Posted By Tarján Eszter On 2012-10-18 @ 13:49 In Öko | No Comments

A Budapesten található kaja.hu Cybergastro étterem új kezdeményezése a Ne dobd el! kampány. Az újrahasznosítási program segítségével egy kis átalakítás után tovább lehet használni a pizzás dobozokat, harcba szállva a környezetszennyezéssel.

[1]

A Nagymező utcában újonnan nyílt Cybergastro étterem teljes mértékben megfelel a 21. század elvárásainak. Újfajta megközelítésükben a mindent behálózó internet előnyeit használják ki Egy ultramodern elektronikus rendelési rendszert hoztak létre és alkalmaznak, amellyel a rendelés és fizetés is elektronikus úton történik, akár házhozszállításra rendelünk, akár az étteremben fogyasztunk. A Cybergastróban olyan asztalok találhatók, amelyekben beépített intelligens étlapok vannak, amikről leadhatjuk a rendelést. A mindennapi fogásokon kívül a hely specialitása a bio szürkemarha húsából készített hamburger.

[2]

A Ne dobd el! kampány segítségével a pizzás dobozokból otthon újrahasznosított irattartót, képkeretet, széket vagy asztalt lehet készíteni. Ehhez nem kell mást tenni, csak követni a saját készítésű dobozokon lévő szabásmintaszerű útmutatót, és barkácstehetség nélkül is könnyen masszív bútorokat és berendezési tárgyakat alkothatunk. Meglepően strapabíró tárgyakat lehet ezzel a módszerrel készíteni, több mint hetven kilót is elbírnak, és súlyra hihetetlen könnyűek. A program leírásában kifejtik, hogy ha a pizzafogyasztók 15%-a figyelne az újrahasznosításra, akkor egy nap alatt 1 500 000 doboz nem a szeméttelepeken kötne ki. A dobozokat egy speciális sütőpapírral bélelik ki, így tiszta felülettel tudunk dolgozni, miután elfogyasztottuk a pizzánkat.

 

[3]

Forrás: kaja.hu

Kapcsolódó cikkek:
Füvesített háztetőkkel a jó levegőért [4]
Bambuszhíd és Zöld Falu Balin [5]
Házanként elemzi a szén-dioxid-kibocsátást egy amerikai szoftver [6]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/10/18/a-pizzas-doboz-uj-elete/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/img_3.png

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/c13876fd1baa3c373c60acf16be31b67.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/img_4_hu.png

[4] Füvesített háztetőkkel a jó levegőért: http://explorerworld.hu/2012/10/17/fuvesitett-haztetokkel-a-jo-levegoert/

[5] Bambuszhíd és Zöld Falu Balin: http://explorerworld.hu/2012/10/12/bambuszhid-es-zold-falu-balin/

[6] Házanként elemzi a szén-dioxid-kibocsátást egy amerikai szoftver: http://explorerworld.hu/2012/10/11/hazankent-elemzi-a-szen-dioxid-kibocsatast-egy-amerikai-szoftver/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.