- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A világ legjobb kalandtúrái – 1. rész

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-10-20 @ 10:02 In Adventure | No Comments

Van, aki nem a tengerparti lazsálásról álmodik, ha a nyaralás kerül szóba – ehelyett hegyi biciklizésre, trekkingelésre, búvárkodásra vagy hegymászásra adja a fejét. Íme, a világ legszebb területei, ahol az aktívabb kikapcsolódásra vágyók is megtalálják a helyüket.

1. Yellowstone Nemzeti Park

Néhány helyen Észak-Amerika Serengetijének is nevezik a Yellowstone Nemzeti Parkot [1], ahol farkasok, jávorszarvasok, antilopok és prérifarkasok [2] várják a bevállalósabb látogatókat. A Yellowstone folyón raftingolni igazi élmény, de alapjában nem veszélytelen mutatvány.

Tipp: A világ legfurcsább szállói – 1. rész [3]

A Yellowstone Raft Company [4] 1978 óta viszi ki látogatóit a vad vizekre, és teljes biztonságot, adrenalinszint-növelő kalandokat ígér. Aki kevésbé vevő a vizes kalandokra, annak alternatívaként ott a szintén népszerű lovaglás a Nemzeti Park gyönyörű vidékein.

[5]

2. Chile, Andok

Az Andok mind fizikailag, mind szellemileg kalandokat rejt magában: amellett, hogy a látogató végigtúrázhatja a vadregényes hegygerinceket, közben megismerkedhet az inka kultúra ránk maradt hagyományaival.

Tipp: Szigetvárosok a világ minden táján [6]

Az Andokban az a legjobb, ha helyi vezetőt fogunk magunknak, hiszen ő ismeri a hegység minden pontját és a kulturális értékeket egyaránt. A környéken szintén lehetőség van lovaglásra, valamint kajakozni is lehet a hegyi patakokban.

[7]

3. Svédország

Svédország gyönyörű, és viszonylag olcsó – számos utazási iroda kínál elfogadható áron túrákat az északi országba. A kutyás szán kötelező, ugyanúgy, mint a szauna, és érdemes kipróbálni a Jukkasjärvi közelében található Icehotelt [8] is.

Tipp: A világ hét legjobb trekking útja [9]

A túraútvonalak olyan vidéken is átvezetnek, ahol látni az északi fényt, és itt rendezik meg minden évben a világ egyik legnagyobb trekkingeseményét, a Fjällräven Classicot [10] is. A Classic a híres Királyok Útján vezet át, amelyet bármikor végigjárhat a vállalkozó kedvű kalandor.

[11]

4. Mexikó

Mexikót ezúttal elsősorban az óceán szerelmeseinek ajánljuk: a Journey Mexico társaság, amelyet 7 évvel ezelőtt alapított egy fiatal amerikai házaspár az ország kulturális örökségére fókuszál, és bálna- és teknőslest ígér vendégeinek. Sőt, aki szeretne, segíthet a szürkebálnák és a veszélyeztetett teknősök megjelölésében, valamint szabadon eresztésében.

[12]

5. Ausztria

Bár szomszédos országunkban bőven van lehetőség trekkingelni is, az igazi kihívás az Alpoknál kezdődik: a hegymászás szerelmeseinek Innsbruck és környéke tökéletes választás. Találhatók itt kevésbé veszélyes, lankás útvonalak, és Via Ferrata túrákra illő sziklás peremutak is – mindenki megtalálhatja magának a saját edzettségének megfelelő környéket.

Tipp: Az óceán és a szárazföld határán [13]

Az osztrák idegenvezetők értékelési módszereivel azonban vigyázzunk: ami nekik könnyű séta, az nekünk valószínűleg egy erőltetettebb hegyi menet lesz.

[14]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/10/20/a-vilag-legjobb-kalandturai-1-resz/

URLs in this post:

[1] Yellowstone Nemzeti Parkot: http://explorerworld.hu/2012/10/01/a-legmegbizhatobb-gejzir/

[2] prérifarkasok: http://explorerworld.hu/2012/10/04/ide-utazz-ha-allatlesre-mennel/

[3] A világ legfurcsább szállói – 1. rész: http://explorerworld.hu/2012/10/02/a-vilag-legfurcsabb-szalloi-1-resz/

[4] Yellowstone Raft Company: http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.yellowstoneraft.com%2F&ei=JhiBUJzUL8iVswa3iIGoAw&usg=AFQjCNFyKn2uoBqLC0FWybcYriCfxLCyrQ&sig2=gq9dTENSZQ-er9R--xrRpQ

[5] Image: http://www.paradiserafting.com/

[6] Szigetvárosok a világ minden táján: http://explorerworld.hu/2012/10/04/szigetvarosok-a-vilag-minden-tajan/

[7] Image: http://absolutelatinamerica.com/chile/

[8] Icehotelt: http://explorerworld.hu/2012/10/10/a-vilag-legfurcsabb-szalloi-2-resz/

[9] A világ hét legjobb trekking útja: http://explorerworld.hu/2012/09/20/a-vilag-7-legjobb-trekking-utja/

[10] Fjällräven Classicot: http://explorerworld.hu/2012/08/06/a-vilag-masik-oldala-fjallraven-classic-2012/

[11] Image: http://www.igloo-lapland.com/en/igloo/hundspann-och-iglooaventyr-i-svenska-lapplanddog-sledding-and-igloo-adventure-in-swedish-lapland/

[12] Image: http://www.hgmexico.com/english/iztaccihuatl_nevado.html

[13] Az óceán és a szárazföld határán: http://explorerworld.hu/2012/04/10/az-ocean-es-a-szarazfold-hataran/

[14] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/2011_0051.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.