- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

The North Face Reel Rock 2012 Filmfesztivál Budapest

Posted By Tarján Eszter On 2012-10-22 @ 09:44 In Éld át! | No Comments

Idén a Corvin moziban rendezik meg a Reel Rock fesztivált. November 14. és 15. között izgalmas, olykor elképesztő kisfilmek várják az érdeklődőket hegymászás, snowboard, sí, siklóernyő és egyéb, kizárólag extrém sport témában.

Az extrém sportokról készült filmek kétnapos fesztiválját idén harmadik alkalommal rendezik meg. Nagyon extrém, nagyon izgalmas, nagyon minőségi filmeket fognak levetíteni. Ennek megvalósítását a Corvin mozi befogadóképessége és megfelelő felszereltsége biztosítja, így egy egészen különleges helyszínt biztosít az eseménynek.

[1]

Ízelítő a programból:

November 14.:

17:30 Karády terem

Takáts Pál előadása

A többszörös világbajnok magyar műrepülő siklóernyős pilóta különleges előadást tart, melynek központi témája a kockázatvállalás kezelése, a koncentrációs készség fejlesztése és a kudarcok feldolgozása, különös tekintettel a baleset utáni talpraállásra.

19:00 Kabos terem

Huberbuam

Az egyetlen 3D-ben készült film a sziklamászásról, mely egyedülálló élményt nyújthat a nézők számára. Az egyórás film egy némát testvérpár Alex és Thomas Huber extrém mászását mutatja be.

20:00 Kabos terem

La Dura Dura

Chris Sharma15 éve mássza a legnehezebb utakat. Adam Ondra egy 19 éves cseh csodagyerek, aki sorra nyeri a nehézségi világversenyeket. A két profi hegymászó versengéséből született meg a világ legnehezebb sziklamászó útja, melyet Spanyolországban tesznek meg. A spanyol cím magyar jelentése: kemény.

November 15.:

19:00 Karády terem

Moonflower

Az alaszkai sziklamászás csak a legkeményebb embereknek való. Az alaptáborokat repülőgépekkel közelítik meg zord időjárási körülmények között. Matt Helliker és Jon Bracey a Mount Hunter északkeleti részén lévő Moonflowert másszák meg a filmben. Kombinált szikla- és jégmászással, függőágyas bivakokkal és állandóan hulló jégdarabokkal kell megküzdeniük a csúcsig.

19:00 Kabos terem

Where The Trail Ends

5 profi mountenbike-os: Darren Berrencloth, Cameron Zink, Curtis Sorge, Jamer Doerfling és Andreu Lacondeguy már 10-15 éve gyűri az USA-beli Utah hegyoldalait. Most készült filmjükben azonban olyan helyeken űzik a sportot, ahol még előttük soha senki. Meghódítják bringáikkal a Góbi sivatagot Kínában, a Fraser folyó körüli hegyeket Kanadában, vagy a Mustang hegyvidékét Nepálban. A hegyre a bicikliket nem terepjáróval viszik, hanem a saját hátukon cipelik. A helikopterből felvett jelenetek teszik egyedülállóvá és rendkívül élvezhetővé a kisfilmet.

22:00 Karády terem

Congo-The Grand Inga Project

A Kongóban található Inga a világ legnagyobb gyors folyású folyója, másodpercenként 45 ezer köbméter vizet szállít. A meder kiemelkedésénél 5-10 méter magas hullámok is keletkezhetnek. Steve Fisher az első ember, aki végigkajakozta az Inga folyót. A Grand Inga Project elitcsapata segítségével az első sikeres expedíció megvalósításáról készült kisfilmet tekinthetjük meg.

[2]

A jegyek előadásonként (filmblokkonként) 1200 forintba kerülnek, elővételben a Corvin mozi honlapján lehet megvenni őket.

A fesztivál weboldalán [3]trailereket és pontos programot találhatunk, illetve az esemény facebook oldalán [4] nyomon követhetjük a fejleményeket.

 


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/10/22/the-north-face-reel-rock-2012-filmfesztival-budapest/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/reel-rock-best.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/reel-rock2.png

[3] weboldalán : http://www.reelrock.hu/Reel_Rock_2012_Budapest/Reel_Rock_2012_Budapest.html

[4] facebook oldalán: http://www.facebook.com/reelrockbudapest?ref=ts&fref=ts

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.