Thesiger nyomdokában

Egy angol és egy ír kalandor a legendás angol felfedező, Sir Wilfred Patrick Thesiger nyomdokaiba indul: 1600 kilométert trekkingelnek a kies Rub Al Khali-sivatagon keresztül.

Alastair Humphreys és Leon McCarron nem mindennapi kalandra vállalkoznak: a legendás angol felfedező, Wilfred Thesiger nyomdokaiban végigtrekkingelik a világ legnagyobb homoksivatagát, a Rub Al Khalit.

Tipp: A legnagyobb felfedezők – infografika!

Humphreys angol kalandor a National Geographic “Adventurer of the Year” címét is elnyerte, és szinte mindenféle járművön kipróbálta már magát: gyakorlott hegymászó, 4 év alatt körbebiciklizte a Földet, áthajózta az Atlanti-óceánt, végigkenuzta a Yukon-folyót és lesétálta az indiai Kaveri-folyó hosszát. Ez a felsorolás is erősen hiányos azonban, de már ebből is kiderül, hogy Humphreyst nem olyan fából faragták, aki könnyen feladja. A sivatagátkelést viszont még ő is nagy falatnak tartja.

McCarron ír kalandor a  Royal Geographical Society tagja, több mint 4 800 kilométert sétált Mongóliától Hong Kongig, és az egészet filmre vette. A felvételekből a National Geographic készített sorozatot. Korábban 22 500 kilométert biciklizett New Yorktól Hong Kongig.

Az expedíció a tervek szerint ezen a héten veszi kezdetét, a két vállalkozó kedvű kalandor Ománon és az Egyesült Arab Emírségeken is úgy szeretne átkelni, ahogy Thesiger tette 1945 és 1949 között.

Tipp: UltrArabia – egy emberpróbáló kaland

Ahelyett azonban, hogy a legendás felfedezőhöz hasonlóan tevekaravánokkal kelnének útra, mindenféle segítség nélkül, speciálisan erre a célra tervezett szekerekkel vágnak neki az expedíciónak.

Úgy tervezik, hogy készítenek egy dokumentumfilmet az útról, amely egyben az őket inspiráló Thesigert bemutató film is lesz.