Minden nap új kihívás az ifjúsági Afrika Expedíción

Október 29-én indult útnak Botswana felé az a fiatalokból álló csapat, melynek küldetése, hogy a víz jelentőségét vizsgálja a Kalahári sivatagban és környékén. Afrika folyton újabb és újabb próba elé állítja az ifjú kalandorokból álló csoportot.

Az Explorerworld oldalán korábban már beszámoltunk arról a fiatalok számára szervezett izgalmas Afrika expedícióról, mely ötvözi a kalandot az oktatással, valamint a társadalmi tudatosságra való neveléssel. A program során az ifjú követek nyolc nap alatt több mint 400 kilométert tesznek Botswana egyedülálló tájain – méghozzá futva. Az út nagy része a Kalahári sivatagon keresztül vezet.

Tipp: Ők az év kalandorai

A fiatalok legnagyobb feladata annak vizsgálata, mit jelent a víz az itt élők számára, illetve milyen jelentőséggel bír az emberekre és a biodiverzitásra nézve. A sivatag egyike Földünk legszárazabb területeinek, így itt a víz számít a legértékesebb nyersanyagnak. Ahogy az impossible2Possible eddigi expedíció során, most szintén a projekt szerves része az otthon maradt tanulókkal való interakció, ezáltal ők is betekintést nyerhetnek a sivatagi kalandba.

Tipp: A Gambia Folyó 2012 Expedíció

A fiatalokat két négyfős csoportra osztották. A kihívás első részét az egyik csapat a saját lábán tette meg, míg a másik közreműködő személyzetként tevékenykedett, majd az út felénél a két csoport szerepet cserélt. A kaland azonban mindkét szituációban újabb és újabb nehéz próba elé állítja őket. A legnagyobb kihívást a mentális és fizikai fáradtság leküzdése jelenti – olvasható a projekt honlapján, ahol egyébiránt bárki felteheti a fiatalokhoz szóló saját kérdéseit. Emellett a csapatnak olyan nehézségekkel is szembe kell nézniük, mint a zokniban és szűk cipőben sínylődő láb, mely hat nap után pontosan így néz ki:

Természetesen a túra nem csak akadályokból áll. A nem mindennapi maraton során a kalandorok már megtanulták, hogyan fejlődnek a növények a sivatagban, és az itt élő néppel, a busmanokkal is találkoztak, akik a sivatagi körülményekhez igazították életmódjukat, s legendásak túlélési készségükről. Ha kíváncsi vagy, hogyan állják a sarat – jelen esetben a homokot – a fiatalok, nézd meg az alábbi videót, amely a harmadik napon készült.

A csapatot Facebookon és Twitteren is követheted.

Forrás: The Adventure Blog
Képek: impossible2possible.com