Repülés a Petronas-ikertorony felett

A Red Bull wingsuitos fenegyerekei a Kuala Lumpur-i Petronas-ikertoronnyal jártak keringőt – repülés közben megpróbáltak olyan közel jutni a malajziai monstrumokhoz, amennyire csak tudtak.

A Petronas-ikertorony 451,9 méterével 2003-ig volt a világ legmagasabb épülete, ma is a malajziai ex-főváros látképének egyik legmeghatározóbb darabja. Nevét az építtető kőolajtársaságról, a Petronasról kapta, amelynek irodái teljes egészében elfoglalják az épületet.

A két tornyot172 métermagasságban egy kétszintes acélhíd, a Skybridge köti össze – ez 2000-től látogatható, ellenben a tornyokkal, amelyeknek tetejére nem mehet fel akárki.

Tipp: Ők az év kalandorai

A Red Bull három fenegyereke, Jon DeVore, Miles Daisher és Othar Lawrence, akik nyaktörő wingsuitos repüléseikkel váltak világhírűvé, ezúttal meghódították az ikertornyokat és a421 métermagas KL-tornyot is – méghozzá egy napon!

A Red Bull videóján azt láthatjuk, ahogyan a három adrenalinfüggő fenegyerek egy repülőből kiugorva olyan közel manőverezi magát a Petronas-tornyokhoz, amennyire csak tudja.

Fotó: Red Bull