Global Arctic Awards 2012

A világhírű fotópályázat, a Global Arctic Awards (Globális Sarkköri Díj) 2012-es fordulójának díjátadója jövőre Oroszországban lesz. A versenyre december 1-ig még mindig bárki beküldheti az északi, sarkköri témájú képeit!

A pályázat egyik fő szervezője, Okszana Bezuglaja az ExplorersWebnek elmondta, hogy a díjra (és a vele összekötött kiállításra) olyan képeket várnak, amelyek bemutatják a legészakibb területek lenyűgöző világát, a természet, állat- és növényvilág változatosságát. Nem csak gyönyörű fotókat kérnek, hanem olyanokat, amelyek mögött izgalmas történet áll, jól reprezentálva a környék különlegességét, az itt élő kultúrák mindennapjait, évszázados szokásait.

A fotópályázatra nyolc kategóriában nevezhetnek az érdeklődők:

  1. Az észak természete
  2. Északi vadvilág
  3. Ember és természet
  4. Portrék az északi kultúrák embereiről
  5. Etnográfia
  6. Az Arktisz
  7. Északi fény
  8. Északi civilizáció

A verseny, amelyet először rendeznek Oroszországban, a nagy fotószövetségek támogatásával fut: részt vesz benne a francia FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), az amerikai PSA (Photographic Society of America) és az UPI, azaz a United Press International is.

A képek beküldésére december 1-ig van lehetőség, a beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai között vannak olyan elismert fotósok, mint például Szergej Majorov, Nils-Erik Jerlemar, Chris Hinterobermaier, Mikhail Bondar, Chris Coe, Bryan Alexander, Mike Reyfman, Szergej Frolov , Szergey Lidov és Szergej Aniszimov.

A legjobb pályaművekből a szentpétervári Arktiszi és Antarktiszi Múzeumban készül kiállítás 2013 februárjától.

Forrás: ExplorersWeb
Főkép: Tarantula’s Works