Origami-kajak a vízen

Szeretnél egy saját kajakot, de nem tudod hol tárolni? Az Oru vállalat megoldja a problémádat: piacra dobta ugyanis az első origami-kajakot.

A 12 láb hosszú kajak csak kicsit több, mint tíz kilós, és teljesen laposra összehajtogatható, ha épp nincs rá szükség. Alig öt percbe telik, hogy ismét használható formára hajtogassuk: igazi praktikus kütyü a garzonban élő kajakosoknak.

Tipp: Ők az év kalandorai

A kajak titka az, hogy csupán egyetlen egy illesztés található rajta, ez teszi olyan gyorssá és egyszerűvé a transzformációt. Az Oru kajakgyártó vállalat ezzel a módszerrel igazán innovatív járművet alkotott.

A fejlesztés jelenleg a Kickstarteren gyűjt magának támogatókat ahhoz, hogy 2013 tavaszára a nagyközönség számára is elérhető legyen a különleges kajak. Az Orunak 80 000 dollárra volt szükségük a projekt elindítására, ennek ellenére 27 nap alatt már több mint 170 000 dollár támogatás gyűlt össze. Aki 800 dollárral hozzájárul az adakozáshoz, az már magát a kajakot kapja ajándékba – valószínűleg ennek köszönhető, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora összeget sikerült bezsebelni.

Forrás: The Adventure Blog