Megnyílt a világ legnagyobb ócenáriuma

Szingapúrban megnyílt a világ legnagyobb ócenáriuma, a Marine Life Park, amely több mint 100 000 tengeri állat- és növényfajt vonultat fel a nagyközönség előtt. 

Az ANI értesülései szerint megnyílt a világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban, a Resorts World Sentosában. A létesítményben több mint 100 000 tengeri élőlényt tekinthetnek meg az érdeklődők, körülbelül 800 különböző faj él összesen 45 millió liternyi vízben.

Tipp: Beszélő bálna?

Az ócenárium ötletét nem fogadta mindenki kitörő örömmel: az állatvédő aktivisták hevesen tiltakoztak 25 vad delfin befogása miatt, amelyeket a Marine Life Parkban fognak elhelyezni.

A látogatók már merülhetnek a Rainbow Reef (Szivárvány Zátony) akváriumban a színes halakkal, és hamarosan közelebbről is megismerkedhetnek a cápákkal is – sőt, ha az aktivisták nem érik el céljukat (a delfinek szabadon bocsátását), akkor interaktív delfines programokra is számíthatnak az ide látogatók.

Tipp: Amikor a tudomány és a sci-fi találkozik

Az ócenárium büszkélkedhet a világ legnagyobb “kirakatával” is: az érdeklődők 36 méter széles és 8,3 méter magas üvegfalon gyönyörködhetnek az állat- és növényvilágban.