- The Explorer World - http://explorerworld.hu -

Keleti platánfa lett Az év fája

Posted By The Explorer On 2012-12-14 @ 10:56 In Föld | No Comments

Az év fája címet idén az egri termálfürdő területén élő keleti platánfa nyerte 7115 szavazattal, második lett a kajárpéci Hatos-tölgy, harmadik pedig egy szentesi kocsányos tölgy.

Hős fa különdíjat kapott a dévaványai “makkfa”, az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a budafoki ősök fájának ítélte a zsűri. A döntős fák mellett az egyik Erzsébet téri fa is jelképes ajándékot kapott: télire színes fonalakból kötött ruhába öltöztették.

Az idei megmérettetésen 60 fa vett részt, közülük 13 jutott a döntőbe, ezekre összesen 25 ezer voks érkezett. Az alapítvány Az év fája versennyel a közvetlen környezetünkben és általában az épített környezetben élő fák fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére akarja felhívni a figyelmet.

Tipp: Tervezz a természetért! [1]

Az Ökotárs Alapítvány harmadik éve szervezi meg Az év fája versenyt, amelybe közösségek, családok és magánszemélyek jelölhetik a számukra fontos fákat egy történet kíséretében. A három év alatt így több mint 250 olyan fát ismerhetett meg a közönség, amelyekre a körülöttük élő emberek különös figyelmet fordítanak, védik őket, gondoskodnak róluk. A versenybe jelölt fák közül a zsűri 12-13 döntőst választ, amelyek közül a közönség szavazza meg a nyertest.

Forrás: MTI
Főkép: Országalbum [2]


Article printed from The Explorer World: http://explorerworld.hu

URL to article: http://explorerworld.hu/2012/12/14/keleti-platanfa-lett-az-ev-faja/

URLs in this post:

[1] Tervezz a természetért!: http://explorerworld.hu/2012/12/08/tervezz-a-termeszetert/

[2] Országalbum: http://www.orszagalbum.hu/kep.php?p=28829

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.