- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Tovább élnek a társaságkedvelő gorillák, mint zárkózott társaik

Posted By The Explorer On 2012-12-26 @ 14:37 In Föld | No Comments

Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.

A brit tudományos akadémia folyóiratában megjelent tanulmány szerzői úgy találták, hogy négy személyiségjegy – a dominancia, az extrovertáltság, az idegesség és a kedvesség – közül az extrovertáltság volt az, amely hozzájárult a hosszabb élethez.

Tipp: A világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban [1]

Az extrovertáltságot olyan viselkedésekkel jellemezték a kutatók, mint a társaságkedvelés, az aktivitás, a játékosság és a kíváncsiság. Az élethossz és az extrovertáltság közti kapcsolat fennállását nem befolyásolta a megfigyelt állatok kora vagy neme, ahogyan a tartási körülmények sem, sőt az sem, hogy az állatot hányszor helyezték át új lakóhelyre.

Tipp: Ipadet az orángutánoknak! [2]

A megállapítások összhangban vannak az emberekre vonatkozó tanulmányok eredményével, amelyek úgy találták, hogy a nyitott, társaságkedvelő emberek tovább élhetnek – idézte a kutatókat a ScienceDaily [3] tudományos ismeretterjesztő portál.

Forrás: MTI


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/12/26/tovabb-elnek-a-tarsasagkedvelo-gorillak-mint-zarkozott-tarsaik/

URLs in this post:

[1] A világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban: http://explorerworld.hu/2012/05/14/a-vilag-egyik-legritkabb-gorillajat-sikerult-filmre-venni-kamerunban/

[2] Ipadet az orángutánoknak!: http://explorerworld.hu/2012/01/04/ipadet-az-orangutanoknak/

[3] ScienceDaily: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121205132435.htm

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.